
Türkiye, Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’na (EMBO) 1993 yılından beri üyedir.
EMBO’nun üye ülkelerin araştırmacılarına ve lisans üstü öğrencilere sağladığı, Uzun (6-24 Ay) ve Kısa Dönem (0-3 Ay) Burslar, Yerleşim (3-5 yıl), Kurs, Çalıştay ve Konferans Desteği ile Genç Araştırmacı Programı, Bilimde Kadın Programı, Bilim ve Toplum Programı mevcut olup, ayrıntılı bilgilere http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/embo/icerik-embo adresinden ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de çalışmalarını gerçekleştiren araştırmacılarımızın EMBO destek ve programlarından maksimum fayda sağlayabilmesi için, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü ve EMBO tarafından ortak EMBO bilgi günleri düzenlenecektir.
- 5 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da, TUBITAK Baskanlik Binası’nda
- 6 Nisan 2016 tarihinde ise İstanbul’da, Koç Üniversitesi’nde gerçekleşecek bilgi günlerinin ayrıntılı programları ( Ankara, İstanbul) bilginize sunulmaktadır.
EMBO bilgi günlerine, Yaşam Bilimleri alanında çalışmalar yapan/ yapmak isteyen araştırmacılarımız, lisans, lisans üstü öğrencilerimiz ile bu alanda doktora sonrası çalışmalar yapan araştırmacılarımız davetlidir.
EMBO bilgi gününe katılmak için, http://anket.tubitak.gov.tr/index.php?sid=98396&lang=en bağlantısındaki kayıt formunu, 25 Mart 2016 tarihine kadar doldurmanız gerekmektedir.
Konuyla ilgili her türlü soru ve taleplerinizi jale.sahin@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.