Milli Teknoloji Atölyeleri Proje Desteği

+
-
0
Program Hakkında

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyelerimizi kurmayı hedefliyoruz.

Bu atölyelerde, milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlerimize destek vererek yerli ve milli sanayimiz için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçlerini destekleyeceğiz.

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerimizde Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacaktır.

 
Başvuru Süreci
Kimler Başvurabilir?

Müşteri Kurum (MK), Atölyenin kurulması ve yürütülmesi ihtiyacının karşılanması amacıyla çağrı metininde bahsi geçen proje yürütücüsü kuruluşa başvuru form ve eklerini doldurarak başvuruda bulunan, proje sonuçlarının uygulanmasını taahhüt eden TÜBİTAK ile eşgüdümün sağlanmasından sorumlu olan devlet/vakıf üniversitesi veya TÜBİTAK destekli bilim merkezleri/eğitim kurumlarıdır.
Proje Yürütücüsü Kurum/Kuruluş (PYK), TÜBİTAK tarafından desteklenmesi kabul edilen Atölye projesini fiilen yürüten kurum/kuruluşlardır.

PYK’ler:

  • TÜBİTAK’ın ortağı olduğu,
  • Kuluçka merkezine sahip olan ve yeni kurulacak şirketler için girişimcilik ve mentörlük konularında eğitimler verebilecek,
  • Ortak hedeflere sahip olan firmaların eşleştirilmesini teşvik edebilecek, kümelenme ve ağ kurma çalışmalarını artırabilecek, AR-GE ve inovasyon çalışmalarını birlikte yürütebilecek ve teknoloji transferi için ortam sağlayabilecek teknoloji merkezleri olmalıdır.
Nasıl Başvurulur?

Müşteri Kurum, Proje Öneri Formu ve Eklerini doldurarak Proje Yürütücüsü Kuruma iletir. Proje Yürütücüsü Kurum proje başvuru dosyasını inceleyerek tam ve eksiksiz olarak Proje Başvuru Sistemi(https://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden projeyi TÜBİTAK’ın onayına sunar. 

Çağrı Kapsamı

4003-T Çağrı Metni kapsamında desteklenecek projeler 2 farklı nitelikte olabilir: 

  1. Atölye Kurulum ve Faaliyet Dönemi Projesi: En az 200 m2lik atölye alanına sahip olması planlanan Atölyenin kurulumuna ve faaliyetine yönelik destekleri kapsayan projelerdir. Bu proje için süre en fazla 36 aydır. Atölyenin, sözleşme imzalanmasından sonra en geç 12 ay içinde faaliyete geçmesi gerekmektedir. Kalan proje süresi boyunca Atölyenin faaliyette kalması zorunludur.

  2. Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi*: Atölyelerin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini artırmaya yönelik destekleri kapsayan projelerdir. Atölye Kurulum ve Faaliyet Dönemi Projesini tamamlayan Atölye, beklenen verimlilik ve etkinliği göstermesi hâlinde bu proje için başvuru yapabilecektir. Bu proje için süre en fazla 36 aydır.

*Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi için henüz başvuru alınmamaktadır.

Proje Bütçesi

Çağrı kapsamında; (1) Atölye Kurulum ve Faaliyet Dönemi Projesi ile (2) Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi için önerilen toplam bütçe üst limiti 30.000.000 TL’dir.
Atölye ihtiyacı için istihdam edilecek tam ve yarı zamanlı personel giderleri aynı bütçeden karşılanır. 

Destek Kapsamı

Proje Sözleşmesi ve/veya eklerinde belirtilmiş olmak kaydıyla, Atölye kurulum ve işletme aşamalarında Proje Bütçesi dâhilinde aşağıda belirtilen maliyet kalemlerinde destek sağlanabilir.

i. Atölye tefrişi*, sarf ve teknik ekipman desteği,

ii. Takımların ihtiyaç duyacağı teknik ekipman ve sarf malzemelerin desteği,

iii. Proje faaliyetleri kapsamında yapılacak harcamalar,

iv. Atölye ihtiyacına göre tam ve yarı zamanlı personel istihdamı,

v. Atölyenin amacına uygun hizmet verebilmesi için, TÜBİTAK tarafından uygun görülen hallerde proje bütçesi içinde olmak kaydıyla Atölye ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımı.

*Atölye tefrişi desteği Atölye kurulum aşamasında verilmektedir.

İletişim Bilgileri

TÜBİTAK 
Bilim ve Toplum Başkanlığı
Eğitim Atölyeleri Müdürlüğü
Tunus Caddesi No:80
06680 Kavaklıdere / ANKARA

Web Adresi:
http://www.tubitak.gov.tr/MTA

Başvuru:
Başvurular için mta.basvuru@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.