ARDEB Başarı Öyküleri - page 225

ARDEB Başarı Öyküleri
224 225
Proje ile Elde Edilen veya Beklenen Bilimsel, Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Kazanımlar
İğde unlarının besinsel açıdan iyi bir kaynak olarak belirlenmesi ile gıda
sanayinde bir katkı maddesi olarak kullanılabileceği saptanmıştır. Gıdalara
iğde unu ilavesi, çeşitli hastalıkların önlenmesine katkıda bulunacak
fonksiyonel özellikleri artırılmış yeni ürünlerin geliştirilmesine olanak
sağlayacaktır. Böylece katma değeri düşük bir meyve olan iğdenin
kullanım olanakları artırılacak ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.
İğde ununun bisküvi sanayinde kullanılması ile piyasadaki ürün çeşitleri
artacak ve fonksiyonel özellikleri artırılmış daha sağlıklı ürünlerin
tüketiciye ulaştırılması gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında “iğde unu
katkılı bisküvi” ve “iğde unu üretimi ve yöntemi” başlıklı 2 adet patent
başvurusunda bulunulmuştur. Projemizden elde edilen bulgular çeşitli
ulusal ve uluslararası konferanslarda ve Ar-Ge proje pazarlarında bildiri
olarak sunulmuştur.
Proje ekibinde yer alan araştırmacılar (soldan sağa):
1...,215,216,217,218,219,220,221,222,223,224 226,227,228,229,230,231,232,233,234,235,...261
Powered by FlippingBook