 
          ARDEB Başarı Öyküleri
        
        
          224     225
        
        
          Proje ile Elde Edilen veya Beklenen Bilimsel, Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Kazanımlar
        
        
          İğde unlarının besinsel açıdan iyi bir kaynak olarak belirlenmesi ile gıda
        
        
          sanayinde bir katkı maddesi olarak kullanılabileceği saptanmıştır. Gıdalara
        
        
          iğde unu ilavesi, çeşitli hastalıkların önlenmesine katkıda bulunacak
        
        
          fonksiyonel özellikleri artırılmış yeni ürünlerin geliştirilmesine olanak
        
        
          sağlayacaktır. Böylece katma değeri düşük bir meyve olan iğdenin
        
        
          kullanım olanakları artırılacak ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.
        
        
          İğde ununun bisküvi sanayinde kullanılması ile piyasadaki ürün çeşitleri
        
        
          artacak ve fonksiyonel özellikleri artırılmış daha sağlıklı ürünlerin
        
        
          tüketiciye ulaştırılması gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında “iğde unu
        
        
          katkılı bisküvi” ve “iğde unu üretimi ve yöntemi” başlıklı 2 adet patent
        
        
          başvurusunda bulunulmuştur. Projemizden elde edilen bulgular çeşitli
        
        
          ulusal ve uluslararası konferanslarda ve Ar-Ge proje pazarlarında bildiri
        
        
          olarak sunulmuştur.
        
        
          Proje ekibinde yer alan araştırmacılar (soldan sağa):