TÜBİTAK Araştırmacısı Bir İlke İmza Attı

+
-
0
03 Aug 2012
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/default_images/TubitakDuyuruDefault.png
TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Başuzman Araştırmacılarından Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Institute Of Food Technologists (IFT) tarafından 'Fellow' ünvanı ile ödüllendirildi. Alaşalvar, bu ödülü alan ilk Türk ve en genç bilim insanı oldu.

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Başuzman Araştırmacılarından Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Institute Of Food Technologists (IFT) tarafından “Fellow” ünvanı ile ödüllendirildi. Alaşalvar, bu ödülü alan ilk Türk ve en genç bilim insanı oldu.

TÜBİTAK başuzman araştırmacılarından Doç. Dr. Alaşalvar, ABD’de gerçekleştirilen Uluslararası Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresinin açılış töreninde IFT Fellow ünvanı ile ödüllendirildi. Alaşalvar, alanında bu ödülü alan ilk Türk ve en genç bilim insanı oldu. 2012 yılında, uluslararası alanda toplam 15 bilim insanı IFT Fellow ödülüne layık görüldü.

IFT Fellow ödülü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında yaptığı üstün nitelikli katkılarından dolayı IFT üyelerine daha önce bu ödülü almış üyelerin önerisi ve referanslarıyla ve IFT Yönetim Kurulu’nun onayı ile veriliyor. Her yıl IFT profesyonel üyelerinin yüzde 0.3’ünden daha azı bu ödül için başvuru koşullarını sağlayabiliyor ve bunların daha az bir kısmı bu onur ödülünü elde edebiliyor. IFT Fellow adaylarında en az 15 yıllık aktif IFT üyelik şartı aranıyor ve 1970 yılından bu yana IFT çok az sayıdaki üyesini bu ödül ile ödüllendiriyor. IFT Fellow ödülü ile ödüllendirilmek, Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında çığır açıcı ve olağanüstü katkıların göstergesi olan önemli bir mesleki ayrıcalık olarak kabul görüyor.