Önemli Hususlar

-A +A

Başvurular internet üzerinden https://tybs.tubitak.gov.tr adresine yapılır. Başvuru sahibinin sistem üzerinden başvurusuna dair son onayı sonrası, proje başvuru bilgileri ve ekleri salt okunur şekilde, akademik danışmanın sistemden çekilen e-posta adresine “danışman onayına” gönderilir. Akademik danışman bu aşamada başvuru sahibinin sisteme girdiği bilgilerin doğru olduğunu, danışmanlığı kabul ettiğini, başvuru yapılan projenin değerlendirileceği bilimsel ve teknolojik alanın doğru olduğunu, bölüm olanaklarının yeterli olduğunu ve programın yükümlülüklerine uyacaklarını yine sistem üzerinden taahhüt eder. 

  • Akademik danışmanın bu aşamada projeyi sistem üzerinden onaylaması halinde, başvuru başarılı bir şekilde tamamlanır. 
  • Akademik danışmanın bu aşamada projeyi sistem üzerinden onaylamayıp öğrenciye geri göndermesi halinde sistem öğrencinin düzenleme yapıp, tekrar akademik danışmana onaya göndermesine imkan verir. Başvuru sahibi ve akademik danışmanın onayı olmadan başvuru tamamlanamaz.
  • Bu süreçlerin takibi proje yürütücüsünün sorumluluğundadır.

Son başvuru tarihine kadar başvuru sahibi ve akademik danışman tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz. BİDEB'e posta ile gönderilen belgeler işleme alınmayacak ve imha edilecektir.