Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki tüm destekler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Ülkemiz paydaşlarına yönelik, Ufuk Avrupa Programı kapsamında yer alan Destek ve Burslar için;
- Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri (MSCA) için tıklayın.
- Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Destekleri için tıklayın.
- Tematik Alan destekleri için tıklayın.
- Ufuk Avrupa Misyonları için tıklayın.
MSCA COFUND Projeleri
NANOBIO4CAN Projesi
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM)’un, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), İzmir Biyotıp Genom Merkezi (İBG) ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) ile ortak olarak yürüttüğü MSCA-COFUND Doktora Sonrası Burs Programı kapsamında istihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri fark etmeksizin yurtdışından gelmeleri beklenmektedir. NANOBIO4CAN bu 4 uluslararası kuruluştan birinde nano-biyoteknoloji ve kanser araştırmalarında sağlıkla ilgili uygulamalar alanlarında 24 doktora sonrası araştırmacıya iki yıllık doktora sonrası burs sunacaktır. Kabul edilecek araştırmacıların maaşları ve araştırma masrafları Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK'ın eş finansmanı ile sağlanacaktır. (Program hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.) Detaylar ve İngilizce web sitesi içeriğine erişmek için tıklayınız.
EURAXESS linki için tıklayınız.
ENRICH-TOGETHER Projesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nün yürüttüğü bu MSCA-COFUND Doktora Sonrası Burs Programı kapsamında istihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri fark etmeksizin yurtdışından gelmeleri beklenmektedir. ENRICH-TOGETHER, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), ODTÜ-Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜNAM) ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde istihdam edilmek üzere “Yeşil ve Mavi Dönüşüm” konularında 20 doktora sonrası araştırmacıya iki yıllık doktora sonrası burs sunmaktadır. Kabul edilecek araştırmacıların maaşları ve araştırma masrafları Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK'ın eş finansmanı ile sağlanacaktır. (Program hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.) Detaylar ve İngilizce duyuru metni için tıklayınız.
EURAXESS linki için tıklayınız.
ECO-SPHERE Doktora Sonrası Araştırmacı Programı
Türkiye'nin iki prestijli üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde yürütülen bir Marie Skłodowska-Curie COFUND projesidir. 1911 yılında kurulan ve İstanbul'un kalbinde yer alan YTÜ ile 1982 yılında kurulan ve İzmir'de bulunan DEÜ, bu program kapsamında çok yönlü akademik tecrübe, ciddi bir altyapı ve ileri teknolojiler sunmaktadır.
ECO-SPHERE, beş yıl boyunca iki çağrı ile çevre bilimleri başta olmak üzere döngüsel ekonomi kapsamında yer alan farklı alanlarda her biri 24 ay sürecek 24 doktora sonrası istihdam imkânı sunacaktır. Program, Nisan 2024'ten itibaren dünya çapında araştırma ve çevre bilimlerine ilgi duyan iddialı doktora sonrası araştırmacı adaylarına açık olacaktır. İlk çağrı 28 Temmuz 2024 tarihinde kapanacaktır. https://ecosphere-msca.org.tr/ adresinden detaylara ulaşılabilmektedir.
ECO-SPHERE, özellikle döngüsel ekonomi alanında bilgi ve inovasyonu ilerletmeyi, yeni nesil araştırmacıları desteklemeyi ve döngüsel ekonomisi kapsamında kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Döngüsel ekonomi, doğal kaynakların korunması, çevresel bozulmanın azaltılması ve uzun vadeli ekonomik büyümenin sağlanması amacıyla mevcut endüstriyel uygulamaların dönüştürülmesinde hayati bir rol oynamaktadır.
Programa kabul edilen araştırmacılar, ev sahibi kurumların sunacağı imkanlar ve programın sunacağı çeşitli faaliyetler aracılığıyla geniş bir ağdan faydalanacaklardır. Bu bağlantılar, sayısız akademik ve sosyal etkinliklerle birlikte, araştırmalarının güçlü bir şekilde desteklenmesini ve yenilikçi girişimlerin teşvik edilmesini sağlayarak, program bittikten sonra uzun süre devam edecek tecrübeler kazanmalarına yardımcı olacaktır.
ECO-SPHERE kapsamında teşvik edilen çalışmaların sonuçları, çevre bilincini ve politikalarını hızlandırmak için çeşitli bölgelerde ve sektörlerde işbirliğini teşvik edecek ve toplumların yaşam standartlarını yükseltmede katkıda bulunacaktır.
İstihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri farketmeksizin yurtdışından gelmesi gerekmektedir. Bu sebeple bu duyuruyu yurtdışı bağlantılarınız ile paylaşabilirsiniz.
EURAXESS linki için tıklayınız.
Water4All Projesi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’nin, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile ortak olarak yürüttüğü MSCA-COFUND Doktora Burs Programı kapsamında istihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri fark etmeksizin yurtdışından gelmeleri beklenmektedir. Water4All, bu 4 uluslararası kuruluştan birinde formal bilimler, doğa bilimleri ve uygulamalı bilimler alanında 20 doktora adayına dört yıllık doktora bursu sunmaktadır. Kabul edilecek araştırmacıların maaşları ve araştırma masrafları Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK'ın eş finansmanı ile sağlanacaktır. (Program hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.) Detaylar ve İngilizce web sitesi içeriğine erişmek için tıklayınız.
EURAXESS linki için tıklayınız.
Türkiye'de yerleşik araştırmacıların, söz konusu ilanlara başvuruları mümkün olmamaktadır. Doktora sonrası araştırma pozisyonlarına başvuracak adayların (ilan tarihinin kapanacağı günden itibaren) son 3 yıldır 12 aydan fazla Türkiye'de bulunmamış olmaları (Türk ya da yabancı fark etmeksizin) gerekmektedir.
Bu şartlara uyan doktora ve doktora sonrası araştırmacıları Türkiye'ye davet etmek isteyen siz değerli araştırmacılarımızı, bu ilanımızı yurtdışındaki irtibatlarınız ile paylaşmaya davet ediyoruz.
Programlara ait duyuru metinleri için ilgili bağlantıları kullanabilirsiniz.