4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı 2024 Yılı Çağrısı Açıldı!

-A +A

2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir.

2015 yılında açılan ve toplumumuzun bilimle buluştuğu en geniş kapsamlı etkinlikler olan bilim şenliklerinin geniş katılımlı olması ve yaygınlaştırılabilmesi için çağrı metninde önemli değişiklikler gerçekleştirildi.

2024 yılı çağrı dönemi kapsamında gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:

  • 4007 Bilim Şenlikleri A, B ve C olmak üzere üç kategoriye ayrılması

A Kategorisi - Büyük Ölçekli Bilim Şenlikleri

B Kategorisi - Orta Ölçekli Bilim Şenlikleri

C Kategorisi - Küçük Ölçekli Bilim Şenlikleri

  •  Destek miktarları ve kapsamında güncellemeler yapılması
  • Görev alma kotalarında düzenlemeler yapılması
  • Paydaş protokol kriterlerinde güncellemeler yapılması
  • 9.Dönem için şenlik sloganı seçilmesi

TÜBİTAK desteğiyle yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere, kamu kurumlarımız ve özel sektörün de katkı sağlayacağı bilim şenlikleri düzenlenmesini sağlayarak, toplumumuzun tüm kesimlerine bilimi hep beraber ulaştırmak istiyoruz.

"Bilim ve teknolojiyle hep birlikte güçlü Türkiye" inancıyla bilimi toplumla toplumu bilimle buluşturmak isteyen tüm kurumlarımızın başvurularını bekliyoruz.

22 Ocak itibariyle http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınacak başvuruların onay ve elektronik imza süreci 29 Şubat 2024 (saat 17.30) tarihine kadar tamamlanabilecektir.

Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan program sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru süreci ve program ile ilgili sorularınız için bt4007@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

16.01.2024 Destekler, Bilim ve Toplum, Ulusal Destek Programları, 4007