GÜNCELLENEN "MALİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZUNA" İLİŞKİN DUYURU

+
-
0
01 Kas 2010
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/default_images/TubitakDuyuruDefault.png
Spot

Sayın Kuruluş Yetkilisi,
Sayın Proje Yürütücüsü,
Sayın Proje Mali Sorumlusu,
Sayın Yeminli Mali Müşavir,

Bilindiği üzere, TÜBİTAK’ın özel sektöre yönelik proje esaslı araştırma ve geliştirme destekleri, 1501- TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, 1507- TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, 1508- TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimleri Destekleme Programı ve 1509- TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında yürütülmektedir.

TÜBİTAK-TEYDEB bünyesinde yürütülen söz konusu destek programları kapsamında desteklenen projelerin dönemsel izleme süreçlerinde kuruluşlar tarafından hazırlanan Mali Rapor ile Yeminli Mali Müşavir tarafından hazırlanan Yeminli Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme ve Tasdik Raporu (AGY500), Mali Rapor Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 00.01) ile oluşturulmaktadır. Ancak, söz konusu destek programlarının Uygulama Esaslarında 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişiklik çerçevesinde mevcut Mali Rapor Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 00.01) güncellenerek Sürüm 01.00 oluşturulmuş ve www.teydeb.tubitak.gov.tr  adresinde yayımlanmıştır.

Dolayısıyla, 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren;

  • Kuruluş tarafından hazırlanan Mali Raporların, 
  • Yeminli Mali Müşavir tarafından düzenlenen AGY500 raporların,
  • Kuruluş tarafından TÜBİTAK’a gönderilecek Ar-Ge Yardımı İstek Formlarının

güncellenen ve 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle kullanıma açılan Mali Rapor Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 01.00)’nun dikkate alınarak düzenlenmesi ve sunulması zorunludur.

Mali Rapor Hazırlama Kılavuzunda (Sürüm 01.00) da görüleceği üzere, 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren yapılacak Ar-Ge Yardımı İstek Formu başvurularında;

  • Personel maliyetleri beyan edilirken, Uygulama Esaslarında yapılan değişiklikler kapsamında, “proje süresince desteklenecek personel ortalama aylık maliyeti”nin hesaplanmasına yönelik, ilgili dönemde proje çalışanının ortalama aylık maliyeti ile yine ilgili dönemde proje çalışanının eğitim durumuna göre bulunacak maliyet ile karşılaştırılacak, düşük olan tutar, “personel ortalama aylık maliyeti” olarak G011 formuna yazılacaktır.
  • M011-A, M011-B ve M011-C formları düzenlenmeyecek olup sadece ilgili dönemde eğitim durumuna göre aylık maliyetin hesaplanmasına yönelik G011-C formu, diğer personel gider formlarına ek olarak düzenlenecektir.
  • Yeni uygulamada, proje başvuru tarihinden önceki altı ayın ortalama aylık maliyet hesaplaması yapılmayacaktır.
  • Seyahat giderleri kapsamında, konaklama giderleri beyan edilmeyecektir.
  • Patent tescil giderleri ile buna ilişkin danışmanlık giderleri de desteklenmeyeceği için G017 formu düzenlenmeyecektir. (TÜBİTAK’ın Patent tescil desteğine ilişkin ayrı bir programı bulunmaktadır.)
  • Transfer ödemesi uygulamasında proje bütçesine getirilen 1.000.000 TL sınırlaması kaldırılmış olup, proje bütçesinin %25’i ora...