ICGEB İşbirlikçi Araştırma Programına (Collaborative Resarch Programme - CRP) Başvurular Alınmaya Başladı!

+
-
0
24 Şub 2021
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/icgeb-programi_940x310_ana-gorsel_240221.jpg
Türkiye’nin 1989’dan beri üyesi olduğu Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (ICGEB), temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara finansal destek sağlamaktadır.

Türkiye’nin 1989’dan beri üyesi olduğu Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB), temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara finansal destek sağlamaktadır.

Kimler Başvurabilir?

CRP

Programa, Türkiye’de bir üniversite veya araştırma enstitüsünde çalışmakta olan, temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren tüm araştırmacılar başvuru yapabilir.

CRP Özel Programı: Erken Kariyer Geri Dönüş Programı

Genç araştırmacılara destek veren programa, 40 yaşını aşmamış, en az 2 yıl yurtdışında araştırma yapmış ve başvurunun yapıldığı tarihte Türkiye’ye dönüşü 2 yılı geçmemiş Türkiye’de bir üniversite veya araştırma enstitüsünde çalışmakta olan genç bilim insanları başvuru yapabilir.

Destek Kapsamı ve Başvuru

Bütçe: max 25.000 Avro / yıl

Süresi: max 36 ay

Başvurular ICGEB’e online olarak yapılır. Bununla birlikte, Türkiye’den yapılacak başvuruların aynı zamanda Türkiye ICGEB Liaison Officer, Dr. Jale Şahin’e icgeb@tubitak.gov.tr e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2021

Program ve başvuru hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Program rehber dokümanına erişmek için tıklayınız.

Sorularınızı crp@icgeb.org veya icgeb@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Önemli Bilgi

ICGEB üye ülkelerinden gelen başvurulara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla, her üye ülkeden yapılacak başvuruları CRP için en çok 3 başvuru; CRP Özel Programı içinse en çok 2 başvuru olarak belirlemiştir. Bu sayıların aşılması durumunda, alınan başvurular TÜBİTAK tarafından ön değerlendirme sürecinden geçecektir. Buna göre, TÜBİTAK başvuruları ICGEB CRP ve CRP Özel Programı Ön Değerlendirmesi için ICGEB tarafından belirlenen bilimsel değerlendirme kriterlerine göre konularında uzman dış danışmanlara gönderir. Ön değerlendirme sonucu oluşan listede en yüksek puan alan başvurulardan CRP için 3’ü, CRP Özel Programı için 2’si Türkiye ICGEB Liaison Officerı tarafından “endorsement” formlarıyla birlikte ICGEB CRP ofisine Türkiye’den yapılan başvurular olarak gönderilir.