Medikal Biyoteknoloji Konferansı Düzenlenecek

-A +A

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK İşbirliğiyle “Medikal Biyoteknoloji Konferansı” 27 Mayıs 2013 Pazartesi günü TÜBİTAK Başkanlık Binası Feza Gürsey Konferans Salonu’nda düzenlenecektir.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN ve Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun açılışını gerçekleştirecekleri konferansta ilaç, aşı, biyomalzeme, biyomedikal ekipman ve tıbbi tanı kiti konularında yapılan çalışmalar sunulacaktır.

Toplantıda TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK tarafından yapılacak sunumda  ilaç, aşı, biyomalzeme, biyomedikal ekipman ve tıbbi tanı kiti başlıklarında TÜBİTAK’ın açacağı çağrılarla ilgili bilgi verilmesi öngörülmektedir.

Gerçekleştirilecek özel oturumda teknoloji yol haritası çalışmalarında yer alan uzmanların katılımıyla medikal biyoteknoloji konularındaki teknoloji yol haritası çalışmalarıyla ilgili gelişmeler aktarılacaktır.

 

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak konferansa katılmak için kayıt olabilirsiniz.

Medikal Biyoteknoloji Konferansı Kayıt Formu

Toplantının taslak programına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Medikal Biyoteknoloji Konferansı Taslak Programı

 

Konunun Geçmişi

Sağlık alanı, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 15 Ocak 2013’te yapılan 25. Toplantısında alınan 2013/106 no.lu karar gereği Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi 2011-2016 kapsamında ivme kazanmamız gereken alanlardan biri olarak belirlenmiştir.  Sağlık alanına hizmet eden kilit başlıklardan “Medikal Biyoteknoloji” alanında teknoloji yol haritaları oluşturulması çalışmaları başlatılmıştır.

Medikal Biyoteknoloji Teknoloji Yol Haritası çalışması 5 alt konu temelinde ele alınmıştır:

  • İlaç
  • Aşı
  • Biyomalzeme
  • Biyomedikal Ekipman
  • Tıbbi Tanı Kiti

Medikal Biyoteknoloji konusunda yukarıda verilen 5 başlıkta beş farklı teknoloji yol haritası çalışmaları yürütülmektedir.

Çalışmanın ilk aşamasında TÜBİTAK ana sayfası üzerinden ve e-posta yoluyla özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruşları temsilcilerinden olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki 300’ü aşkın uzmandan 1200’den fazla hedef önerisi toplanmıştır. Bu hedef önerileri ön değerlendirmeden geçirilerek, toplam 143 hedef önerisi danışman görüşü alınan uzmanlara sunulmuştur. Ardından hedef önerileri konsolide edilmiş ve Medikal Biyoteknoloji Delfi Anketinde yer almak üzere 38 hedef ifadesi oluşturulmuştur. Oluşturulan bu hedef ifadelerinin daha geniş bir kitle tarafından değerlendirilmesi için 1039 uzmana Delfi Anketi gönderilmiş ve 341 uzmanın geri dönüşüne göre hedef önerileri yapılabilirlik ve önem düzeyleri açısından analiz edilmiştir.

Delfi anketinin sonuçları baz alınarak her başlıkta üniversiteler, özel sektör, STK ve kamu kurumu temsilcilerinden oluşan odak gruplarla teknoloji yol haritaları taslakları oluşturulmuştur.
    
 

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı

T: +90 312 467 36 59 (İrtibat: Melis YURTTAGÜL KOCATÜRK ve Pınar KAHRAMAN)
F: +90 312 467 36 59
E-Mail: politikalar@tubitak.gov.tr

27.05.2013 Kurumsal, Politikalar, Ulusal BTY Stratejisi 2011-2016, Ulusal BTY Stratejisi 2011-2016