Ufuk Avrupa ERDERA Ortaklığı 2025 Uluslararası Ortak Çağrısı Açıldı!

+
-
0
20 Ara 2024
Kurumsal
Uluslararası
Çok Taraflı Programlar
ERDERA
ERDERA 2025 Uluslararası Ortak Çağrısı "Küçük moleküller ve biyolojik maddeler kullanılarak nadir hastalıklar için klinik öncesi tedavi çalışmaları - geliştirme ve doğrulama" başlıklı çağrısı açıldı.

Ufuk Avrupa Programı Sağlık Kümesi kapsamında desteklenen Avrupa Nadir Hastalıklar Araştırma Birliği (ERDERA) Ortaklığı, Avrupa'yı nadir hastalıklar araştırmaları ve inovasyonunda dünya lideri yaparak nadir hastalık tanısı almış 30 milyon insanın sağlık ve refahını iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Bahse konu Ortaklık ile yeni tanı ve tedavi yolları geliştirilerek sağlık araştırma verilerine dayalı, nadir hastalık araştırmaları ve inovasyonunda dijital dönüşüm değişimine öncülük etme potansiyeline sahip çok paydaşlı bir nadir hastalık ekosistemi oluşturulması hedeflenmektedir. 

ERDERA Ortaklığı, araştırma ve yenilik değer zinciri boyunca araştırma faaliyetleri yoluyla kamu-özel sektör iş birliklerinin kurulması dahil olmak üzere ulusal ve bölgesel araştırma stratejilerinin koordinasyonunu ve uyumunu destekleyerek nadir hastalıklar konusunda Avrupa Araştırma Alanı'nı yapılandırmayı, bilgi yolculuğunun hasta etkisine dönüşmesini hızlandırmayı ve böylece nadir hastalıklar alanında AB yenilik potansiyelini desteklemeyi öngörmektedir. 

ERDERA 2025 Çağrısı kapsamında sunulacak proje önerilerinin aşağıda yer alan araştırma alanı başlıklarından en az iki tanesini içermesi beklenmektedir.

Başlık 1: Klinik öncesi ortamda yeni tedavilerin geliştirilmesi

Başlık 2: Tahmine dayalı ve farmakodinamik biyobelirteçlerin oluşturulması ve doğrulanması

Başlık 3: Güvenilirliği artırmak için klinik öncesi bulguların tekrarlanması

Başlık 4: Terapiye hazırlık için klinik öncesi kavram kanıtlama çalışmaları

Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği ERDERA 2025 Çağrısı, iki aşamalı bir başvuru sürecini takip edecek olup fonlama kararlarının 2025 yılı Aralık ayına kadar alınması öngörülmektedir. Son başvuru tarihleri, ilk aşama uluslararası başvurular için 13 Şubat 2025, ikinci aşama uluslararası başvurular için 9 Temmuz 2025 olarak belirlenmiştir.

Uluslararası Çağrı duyurusu ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Ulusal süreçler ile ilgili bilgi edinmek için ERDERA 2025 Yılı Ulusal Başvuru Kuralları dokümanının mutlaka incelenmesi önerilmektedir. Bahse konu dokümana ve kapsamlı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr) yapılması da zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.  

Çağrı Takvimi: 

  • Uluslararası proje önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 13 Şubat 2025 (14:00, CET)

  • 1. Aşama proje önerileri TÜBİTAK ulusal başvurusu için son tarih: 21 Şubat 2025 (23:59 TSİ)

  • 1. Aşama önerilerinin TÜBİTAK ulusal başvurusu e-imza süreçleri için son tarih: 26 Şubat 2025 (23:59 TSİ)

  • 2. Aşama önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 09 Temmuz 2025 (14:00, CET)

Çağrı İrtibat Kişileri

Uluslararası Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Dr. M. Merve POLAT

AB Çerçeve Programları Müdürlüğü

e-posta: erdera@tubitak.gov.tr 

Tel: 0312 298 17 82

Ulusal Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Arif DUYAR

Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)

e-posta: arif.duyar@tubitak.gov.tr 

Tel: 0312 298 16 28

ERDERA Ulusal Başvuru Kuralları
Belge