TÜBİTAK, Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi (UN OOSA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından, Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Derneği (ISPRS) ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) desteğiyle düzenlenen Çalıştay, 14 Eylül 2010 Salı günü TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ANLAĞAN’ın açılış konuşması ile başladı.
“Uzay Teknolojisi Uygulamalarının Sosyal ve Ekonomik Yararları” isimli çalıştayda uzay teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulamaları konusunda ulusal, bölgesel ve uluslararası işbirliği ilkeleri tartışıldı, uzay teknolojisi ve altyapısı hakkında fikirlerin geliştirilmesi ve toplum içinde uzay kültürüne dair farkındalığın artırılması ile ilgili uygulama örnekleri ve fikirler paylaşıldı.
Çalıştaya katılan 25 ülkeden yaklaşık 60 yabancı ve 80 Türk araştırmacı dört gün süresince farklı konu başlıkları ve temalarda yapılan sunumlar ve bildirileri takip etti. Çalıştayın ana temaları şu şekilde:
• Uzay Teknolojilerinde kapasite oluşturulması
• Uzaktan Algılama Uygulamaları
• Küresel Seyrüsefer Uydu Sistemleri (GNSS) Uygulamaları ve Uydu İletişimi
• Bölgesel ve Uluslararası İşbirliği
Uluslararası boyutuyla ön plana çıkan çalıştayın TÜBİTAK organizasyonunda ülkemizde düzenlenmesiyle, hem ülkemizin uzay alanındaki görünülürlüğü artmış hem de son dönemde hız kazanarak artan uluslararası işbirliklerimiz yeni bir boyut kazanmıştır.
Fotoğrafların büyük hallerini görmek için üzerilerine tıklayın.