10. Teknoloji Ödülleri Finalistleri Açıklandı

+
-
0
17 May 2012
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/default_images/TubitakDuyuruDefault.png
TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 10. Teknoloji Ödülleri'nin finalistleri 17 Mayıs'ta Ankara'da açıklandı. Farklı sektörlerden 27 projenin yer aldığı finalistler arasında KOBİ'lerin çokluğu dikkat çekiyor.

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 10. Teknoloji Ödülleri’nin finalistleri 17 Mayıs’ta Ankara’da açıklandı. Farklı sektörlerden 27 projenin yer aldığı finalistler arasında KOBİ’lerin çokluğu dikkat çekiyor.

Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke olması yolunda ulusal teknolojik birikime katkı sağlayan kuruluşları teşvik etmek amacıyla düzenlenen 10. Teknoloji Ödüllerinde farklı sektörlerde 27 proje finale kaldı. Finalistler, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Adlı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, TÜSİAD Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu Üyesi Dr. Şükrü Bozluolcay ile Teknoloji Ödülü Yürütme Kurulu (TÖYK) Başkanı Fatih Yülek’in katılımıyla Ankara’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

“TÜBİTAK ülkemizin sorunlarına odaklandı”
Toplantıda konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Adlı, teknoloji ödüllerine özel sektörün ilgisinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜBİTAK’ın Ar-Ge’ye önemli destek verdiğini açıklayan Adlı, “İşletmelerimizin Ar-Ge kültürüne sahip olması son derece önemli. TÜBİTAK bu anlamda büyük hibe destekleri veriyor.  Şimdiye kadar 2,5 milyar lira hibe desteği verdik. Bu yıl ise Ar-Ge’ye tam 400 milyon lira destek ayırdık. Özel sektörü desteklediğimiz gibi yine Ar-Ge için akademiye de önemli destekler veriyoruz. Ayrıca,  üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması içinde büyük gayret içerisindeyiz. Tüm bunlarla şunu anlatmaya çalışıyoruz. TÜBİTAK Türkiye’nin sorunlarına odaklandı. Büyüyen ekonomimizin daha sağlam temellerle büyük hedeflere ulaşması için tüm birimlerimizle harekete geçtik. Önümüzde 10 yıllık bir fırsat penceresi var,  nüfusumuz genç. Bu süre içinde ülke olarak gerekli kararları almazsak fırsatı kaçırmış oluruz, bir bilim insanımızın çok güzel bir sözü var: ‘Ya Ar-Ge, Ya Sömürge’. Teknolojisini üretemediğimiz ancak kullanmak zorunda olduğumuz her ürün için bu sözün çok geçerli olduğunu görüyoruz” dedi.

TTGV: İnovasyon meyvelerini toplamalıyız
TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ise, son 20 yıla bakıldığında dünyadaki inovasyon gücünün bilişim ve finans olmak üzere iki sektör üzerine yoğunlaştığını, bu alanlardaki inovatif girişimlerin yaşamın diğer alanlarına da entegre edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. İnovasyonu meyve veren bir ağaca benzeten Ultav, “İnovasyon ağacının yakın dallarındaki meyveler çoktan toplanmış. Bizim gibi ülkeler üst dallardaki meyvelere ulaşmak zorunda. Bunun için de devlet, iş dünyası ve akademinin el ele vermesi yetmez, üst dallardaki meyveler için omuz omuza vermek lazım” dedi.

TÜSİAD: Ödüller özel sektö...