15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun

-A +A

Büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye hedefine son hız giden Türkiye’nin hızını kesmek, o yürüyüşü engellemek için tertip edilen ihanet girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Tarihin gördüğü en büyük ihanet girişimini tarihin gördüğü en şanlı direnişlerinden biriyle 15 Temmuz destanına çeviren aziz milletimizin verdiği mesaj son derece açıktı: Bu ülke artık hiçbir ihanet girişimiyle karanlığa gömülemez, demokrasi ve ilerleme yolundan döndürülemez.

Türkiye bugün bilimde, teknolojide, inovasyonda küresel bir oyuncu ise…

Türkiye bugün sadece kendi derdiyle dertlenmek yerine dünyanın geleceği ile ilgili sorunların çözüm arayışında en önemli çözüm ortaklarından biriyse…

Türkiye bugün gerçekleştirdiği milli teknoloji hamlesi ile sadece siyasal olarak değil sanayisiyle, bilimsel üretimiyle tam bağımsız bir ülke ise…

Türkiye bugün “Türkiye yüzyılı” hedefine kilitlenip sadece bu günü değil, 2051 ve 2071’i projelendiriyor ve o hedefe doğru yürüyorsa…

Tüm bunlar 15 Temmuz’da bizi sokmaya çalıştıkları karanlığı umudun aydınlığına çeviren o şanlı direnişin, o gece ortaya konan mücadelenin bize verdiği ilham, güç ve sorumluluğun eseridir.

7 yıl önce, birlikte çalıştık, birlikte başardık. O karanlık gecede 252 şehidimiz, 2735 gazimiz ve Türkiye’nin her yerinde meydanlara koşan, demokrasi nöbeti tutan aziz milletimiz o birlikteliğin en destansı örneğini sergiledi ve o benzersiz ihanetin karanlığını umudun aydınlığına çevirmeyi başardı.

Türkiye Yüzyılı hedefini de aynı şekilde birlikte çalışarak gerçekleştireceğiz ve geleceğimizi birlikte kazanacağız. TÜBİTAK olarak bu hedefe yürürken tam bağımsız Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında da söz sahibi bir ülke olması için üstümüze düşen görevi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 15 Temmuz’un tüm Şehit ve Gazilerini rahmet ve şükranla yâd ediyor; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyorum.

Prof. Dr. Hasan MANDAL

TÜBİTAK Başkanı

17.07.2023