Altın Madalya Aldığı Bilim Olimpiyatlarına Öğrenci Yetiştiriyor

-A +A

Bilim Olimpiyatlarına TÜBİTAK desteğiyle hazırlanarak Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 3 altın madalya kazanan Yrd. Doç. Dr. Salih Özçubukçu şimdide Bilim Olimpiyatlarına gidecek öğrencileri yetiştiriyor.

Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından her yıl gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatlarında bir çok madalya alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Özçubukçu ilk okuldan beri içinde olan bilim merakı sayesinde Bilim Olimpiyatlarıyla tanıştığını belirtti. İlk defa 7. Sınıfta Bilim Olimpiyatlarıyla tanıştığını ifade eden Özçubukçu, “İlkokuldan beri deneysel bilimlere (roket yapma, asit ve metallerden hidrojen gazı çıkarma vb.) olan ilgimden dolayı, okulumda bulunan olimpiyat hazırlık çalışmalarında kimya alanını tercih ettim. Orta ikinci sınıfta katıldığım birinci aşama sınavını başarı ile geçmem olimpiyat hayatımın resmi başlangıcı oldu. Sonrasında milli takıma girerek, lise öğrencilerinin  yanında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandım ve bundan sonraki 3 sene boyunca da olimpiyat çalışmalarına katıldım” dedi.

Bilim Olimpiyatlarda 7 Madalya

Bilim Olimpiyatlarında bir çok madalyası olan Özçubukçu, 1994-1998 tarihleri arasında  Ulusal  Bilim Olimpiyatlarında 1 bronz, 1 gümüş ve 2 altın, Uluslararası  Bilim Olimpiyatlarında ise 1  bronz, 1 gümüş ve son olarak da ferdi sıralamada tüm sınavın da birincisi olarak altın madalya kazandığını böylece toplamda 7 madalya aldığını belirtti.

Lise Eğitiminin ardından tek tercihle ODTÜ Kimya Bölümünde okuduğunu belirten Özçubukçu, “Lisenin ardından  tek tercihle girdiğim ODTÜ Kimya Bölümü’nde okurken 4 yıl boyunca tüm olimpiyat hazırlık okullarında rehber olarak görev  aldım. Doktora için Almanya, ardından da doktora sonrası çalışma için önce İspanya ardından da ABD’de toplamda 8 yıl kadar kaldıktan sonra 2011 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’ne yardımcı doçent olarak döndüm. Şanslıydım ki 8 sene kadar içinde olduğum olimpiyat çalışmalarına ek olarak, o yıl Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 43. Uluslararası Kimya Olimpiyatları’nın bu sefer organizasyonda görev aldım ve bilimsel komitede çalıştım” dedi.

Özçubukçu: “Olimpiyat Hazırlık Okullarında Ders Veriyorum”

Yıllarca başarılı bir şekilde birçok olimpiyata katıldığını dile getiren Özçubukçu, "Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilere şimdi ders veriyorum ayrıca Mentor hoca olarak Uluslararası olimpiyatlara katılıyorum, yıllarca katılıp madalyalar aldığım olimpiyatlara öğrenci yetiştirmek onur verici" dedi.

Katıldığı Bilim Olimpiyatlarının kendisine çok şey kattığını ifade eden Özçubukçu, başarısının ardında Olimpiyatlar sayesinde kazandığı Akademik düşünce yapısına sahip olduğunu vurguladı.

23.09.2013 Başarı Hikayeleri, Olimpiyat ve Yarışma Başarı Hikayeleri