Bakan Işık, Genç Mucitlerin Projelerini İnceledi

-A +A

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’ın düzenlediği 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması final sergisini ziyaret etti.

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda finale kalan 202 proje Ankara’da sergileniyor. Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda üç gün açık kalan final sergisi, ziyaretçi akınına uğradı. Günlük binlerce kişi sergiyi gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Proje sergisini ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 10 bin proje arasından seçilme başarısı gösteren eserleri inceledi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile stantları gezen Işık, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin, bu çok önemli projeleri genç yaşında uygulayan öğrenciler sayesinde çağı yakalamakta önemli bir mesafe alacağına dikkati çeken Bakan Işık, yarışmada dereceye giren öğrencilerin YGS’de ek katsayı uygulamasından yararlanacağını söyledi. Bakan Işık, ek katsayı uygulamasının bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

Bakan Işık, bir öğrencinin projesine konu olan 83 yaşındaki Mustafa Eteş'in standına da giderek, kendisiyle sohbet etti. Ordu'nun Korgan ilçesinde yaşayan Eteş, yaklaşık 60 yıldır hem kendi çevresinde hem de ülkede gerçekleşen önemli olayları düzenli olarak not ettiğini belirterek, Işık'a aldığı notları gösterdi.

Notlarını küçük defterlere yazan Eteş, buraya sadece elindeki defterlerin küçük bir bölümünü getirebildiğini söyledi. Eteş, Bakan Işık'la sohbetini de not alacağını sözlerine ekledi.

Ödül Töreni 9 Mayıs’ta

Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve Psikoloji dallarında sergilenen 202 proje, jüri tarafından değerlendirmeye alınacak. Yapılacak değerlendirmede ödüle layık görülen projeler belirlenecek. Yarışmada “Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü” ile birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü verilecek. Kazananlar, 9 Mayıs saat 10.00’da MEB Şura Salonunda düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

07.05.2014 Yarışmalar, Araştırma Projeleri Yarışmaları