Bilim Söyleşileriyle 2000’den Fazla Öğrenciye Ulaşıldı

-A +A

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit tarafından 12 Kasım 2014 tarihinde Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi’nde verilen konferans ile başlayan “Bilim ve Teknik Dergisi Bilim Söyleşileri” sürüyor.

5 Aralık’ta gerçekleştirilen bilim söyleşisinin konuğu Prof. Dr. Adil Denizli idi. Prof. Denizli, önce Sincan Şair Abdurrahman Karakoç Ortaokulu, ardından da Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi’ne devam eden öğrencilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Adil Denizli, söyleşide hem kendi hayat öyküsünden örnekler verdi, hem de uzmanlık alanlarından biri olan nanoteknoloji ve nanosensörler konusunu anlattı. Prof. Denizli öğrencilere bilimde merak etmenin ve akıl süzgecinden geçmiş hayaller kurmanın önemi vurgulayarak, Einstein’ın “hayal gücü bilgiden daha değerlidir” sözünü hatırlattı.

Aralık ayının ikinci bilim söyleşisinde Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Ankara Atatürk Lisesi’nde bilimin sanata, sanatın bilime olan etkisini konu alan “Bilim ve Sanat” başlıklı konuşmasıyla bilim söyleşilerini sürdürdü. Prof. Özçelik ve ekibi kısa süre önce Parkinson ve esansiyel tremor hastalıklarından sorumlu geni bulmuştu.

2014 yılının son bilim söyleşisi ise Ankara Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi yayın kurulu üyesi de olan Serdar Kılıç, “Doğa ve İnsan” konulu söyleşisinde, doğaya ve doğada yaşamaya dair öğrencilerin ilgisini çeken bilgiler aktardı.

08-09 Ocak 2015’te Tokat’ta, TÜBİTAK TOKAT Günleri kapsamında gerçekleştirilen bilim söyleşilerinin konukları ise “Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri” konusuyla Medipol Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile “Kanser” konusuyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Özyiğit idi.

TÜBİTAK’ın diğer popüler bilim dergileri olan Bilim Genç, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerinin bilim söyleşileri de Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde, ODTÜ’de, Dumlupınar Üniversitesi’nde ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bilim söyleşileri 2015 yılında da devam edecek. Bilim ve Teknik dergisi bilim söyleşileri dışında Bilim Genç, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerinin bilim söyleşileri de öğretmenlerle ve kendi yaş gruplarına uygun öğrencilerle sürecek.

14.01.2015 Destekler, Bilim ve Toplum