Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Kapsamında Okul Ziyaretleri Sürüyor

-A +A

TÜBİTAK tarafından 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında “Bilim okulda, bilim her yerde!” sloganı ile düzenlenen etkinliklerin ikincisi Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Bezirhane Şehit Eyüp Ensar İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mandal, Bilim ve Teknoloji Haftası’nın ikinci gününde bir araya geldiği Bezirhane Şehit Eyüp Ensar Ulaş İlk ve Ortaokulu öğrencilerine TÜBİTAK bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Öğrencilerle sohbet edip onların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mandal, “8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftası kapsamında ülkemizde bu sürecin en önemli kurumlarından birisi olan TÜBİTAK olarak bizler bu yıl ülkemizin değişik yerlerinde faaliyetler planladık. Bu faaliyetlerin ilkini dün Yozgat’ta bir okulda bugün ise Gölbaşı’nda Bezirhane Şehit Eyüp Ensar Ulaş İlk ve Ortaokulunda gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya Bilim Merkezi’ne davet

Şehrin merkezinde değil, uzağında olmak ve öğrencileri bilim ve teknolojiyle buluşturmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Mandal, “Sizlerin yanında olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. Katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Mandal, öğrencileri salgın sonrasında Konya'daki Bilim Merkezi'ne davet edeceklerini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mandal, Bilim ve Teknoloji haftası kapsamında yapılacak etkinlikler ile gençlerin, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini ön plana çıkarmayı, onların bilimsel çalışma yapmaları ile ilgili olarak kendilerine güvenmelerini hedeflediklerini belirtti. Sözlerine 81 ilde 81 bilim insanımızın okullar ile bir araya getirilerek gerçekleştirilen söyleşiler ile devam eden Prof. Dr. Mandal, bu söyleşiler ile yine çocukların, gençlerin bilim ve teknoloji farkındalıklarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

TÜBİTAK kapsamında bilim fuarları, ortaokul lise proje yarışmaları, Deneyap Teknoloji Atölyelerinin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mandal, öğrencilerin, öğretmenlerin, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin TÜBİTAK tarafından sunulan bu yarışma ve etkinliklere katılmalarının önemine değindi. Prof. Dr. Mandal bu hafta kapsamında tüm bu imkânları tanıtmak adına burada olduklarını ifade etti.

Bilim, hayatımızın içinde

Etkinliğe bilim gösterisi, atölye çalışmaları ve bilim tırları ile katkı sağlayan Konya Bilim Merkezi eğitmenleri, bu etkinlikler ile Bezirhane Şehit Eyüp Ensar Ulaş İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin bilime dokunmalarını sağlayarak, öğrencilere bilimin hayatımızın içinde olduğu algısını vermeye çalıştılar.

Atölye çalışmaları, bilim tırında sergiler

Öğrenciler bilim gösterisini izledikten sonra kodlama ve yapay zeka ile ilgili atölye çalışmalarına katıldılar. Konya’dan gelen Bilim ve Teknoloji Tırını gezen öğrencilere uzmanlara robotlar hakkında bilgi verdi. Öğrenciler bilim tırı içerisinde anatomik modellerle vücudumuz, robotlar ile robotik kodlama, gezegenler ile evrenimiz, dinazor t-rex, vandegraf jeneratörü, denge kuşu, hiperbolik delik, el bataryası, sterling, motor, desibel ölçer, hanoi kuleleri ile fizik kuralları, zeka oyunları, el-göz-beyin koordinasyonu sergilerini gözlemleme imkanına sahip oldular.

Etkinliğe Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Namal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

11.03.2021