Bilim ve Toplum Destek Programları Çağrıları Sonuçlandı!

-A +A

Her eğitim ve yaş seviyesine uygun olarak uygulamalı atölye ve etkinliklerle bilim ve teknoloji farkındalığını ülkemizin dört bir yanına taşıyoruz. Halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiği TÜBİTAK olarak desteklemekten memnuniyet duyduğumuz bilim toplum destek programlarına yapılan başvurular sonuçlandı.

Doğa eğitimleri ve bilim okullarıyla farkındalığımız artıyor, bilimin yanı başımızda ve hayatımızın içinde olduğunu anlıyoruz. Bilimsel konu, kavram ve süreçleri hedef kitlenin gözlem ve uygulamalarla deneyimlemesine imkân veren 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 103 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler için tıklayınız.

Eğitimin etkinlik ve verimliliğini artıran yenilikçi yöntemleri yaygınlaştırıyoruz. Öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlayan 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında 35 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler için tıklayınız.

Ülkemizin her bir köşesinde düzenlenen bilim şenliklerine katılan 1 yaşındaki bebeklerimizden, 90 yaşındaki büyüklerimize halkımızın bilim ve teknolojiye olan ilgi ve heyecanına mutlulukla şahit oluyoruz. Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler, vb. etkinlikler ile tüm toplumu bilimle buluşturan 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 49 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler için tıklayınız.

Bilimi topluma ulaştırma heyecanını TÜBİTAK’la birlikte taşıyan tüm başvuru sahiplerimize ve teveccühleriyle bizlerde bu heyecanı oluşturan halkımıza teşekkür ediyoruz. Desteklenen projelerin etkinlik programları ve tarihleri, ilgili programlarımızın sayfalarından ayrıca duyurulacaktır.

06.07.2022