Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TEKNOFEST Bir Zihni Devrimdir”

-A +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 5'incisi düzenlenen TÜBİTAK'ın da paydaşı olduğu dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “TEKNOFEST’in kapsama alanı artık sınırlarımız dışına da taşmıştır. Geçtiğimiz Mayıs ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'i gururla takip ettim.”dedi.  TEKNOFEST Karadeniz'deki coşku ve kalabalığa da vurgu yapan Erdoğan,  “Karşımdaki muhteşem tablo, bir şeyi ifade ediyor. TEKNOFEST bizim. TEKNOFEST, farklı bir gençlik. TEKNOFEST şu anda tüm gücüyle ülkemizin geleceğine farklı bir ufuk çizgisi.” ifadelerini kullandı.

“2018'de günlük katılımcı sayısı 550 bindi. Bu tür etkinliğe göre fevkalade iyi bir sayı olarak gerçekleşmişti. Bugün sadece yarışmacı başvurusu 600 bine ulaşan bir TEKNOFEST'i yaşıyoruz.” hatırlatmasında bulunan Erdoğan, “TEKNOFEST KARADENİZ, ülkemizin 81 vilayetinden ve 107 ayrı ülkeden katılan 154 bin takım bünyesindeki 600 bin gencimizin 40 ayrı dalda yarıştığı bir şölene dönüştü. Bir teknoloji etkinliğinin, özellikle gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir.” dedi.

"Türkiye'nin ihtiyacı TEKNOFEST kuşağıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de 7 düveli dize getirmişti. Bu gençlik bir asır önce milli mücadeleyi zafere ulaştırıp, düşmanı denize dökmüştü. Bu gençlik 20 yıldır verdiğimiz her mücadelede bizim de yanımızda yer almış, en büyük güç ve moral kaynağımız olmuştur. Bu gençliğin sadece 15 Temmuz Gecesi yazdığı destan bile başlı başına efsanedir, bir başarıdır. Birileri gençlerimizin zihin dünyasını karartarak bozgunculuk peşindeydi. Dün Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş'a yaptıkları eziyeti bugünkü gençlerimize yapmalarına izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz insanımıza güvendik. İnsanımıza dayandık.” değerlendirmesinde bulundu. 

 “Ülkemizde zehir gibi çalışan beyinleri ve yerinde duramayan enerjileriyle henüz kendilerine ulaşamadığımız gençlerimiz var. Onları da bu şölene davet edeceğiz. Türkiye'ye yakışan 600 bin değil, 1-2-3 milyonluk yarışmacılı teknoloji festivalleridir.” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’i daha da büyütmek için yapılması gerekenleri sıraladı:

“Festivalimizi kendi evlatlarımızla birlikte dünyanın dört bir yanından katılımlarla da zenginleştirmeliyiz. Türk dünyasının özellikle birikimini ülkemizde toplayan bir cazibe merkezi haline gelmeliyiz.”

"Başarının sahibi çoktur, başarısızlık öksüzdür"

Gençlere koşulsuz destek vereceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı, “Başarının sahibi çoktur, başarısızlık öksüzdür. Biz her hal ve şart altında sizin yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Karadeniz'deki doğal gazı keşfederken her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlar sözünü unutmayın. Aynı şeyi teknoloji geliştirme peşinde koşan sizler için de söylüyorum. Netice alamayabilir ama neticeye ulaşanlar denemekten vazgeçmeyenlerdir.” tavsiyelerinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından TEKNOFEST yarışmalarında birinci olanlara ödül verdi ve tüm birinci takımlarla ayrı ayrı fotoğraf çektirdi.

TEKNOFEST kapsamındaki 40 yarışmadan 15’i TÜBİTAK koordinasyonun da gerçekleşiyor. Bu yarışmalarda birinci olanlar da ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

TÜBİTAK Koordinasyonundaki yarışmaların birincileri listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/18842/tubitak_yarisma_birinci...

04.09.2022