‘Elektrikli Araç Teknolojileri Çağrısı’ için Çalıştay Düzenlendi

-A +A

Elektrikli araç teknolojilerinin yerli olarak geliştirilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından çağrıya çıkılacak. Çağrı taslağının konunun uzmanları ile paylaşımı amacıyla çalıştay düzenlendi.

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Elektrikli Araç Teknolojilerinin Geliştirilmesi” ihtiyacına ilişkin çağrı dokümanı taslağı ve konsorsiyum seçme kriterleri çalıştayda masaya yatırıldı.

TÜBİTAK Başkanlık binasındaki Mustafa İnan Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya, sektör temsilcileri, elektrikli araç teknolojilerine yönelik somut çalışmaları olan akademisyenler, otomotiv sektörünün şemsiye kuruluşları ve kamu araştırma merkezlerinden uzmanlar katıldı.

Çalıştay, Kamu Araştırmaları Destek Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Mustafa Ay’ın taslak dokümanlarını paylaştığı sunum ve ardından katılımcıların konuya ilişkin görüşlerinin alınması ile devam etti.

Çalıştayda, 1007 Programı kapsamında desteklenecek özgün elektrikli araç tasarımı, batarya, elektrikli motor ve araç kontrol sistemi üst başlıkları ve çağrıya teklif sunacak konsorsiyum için Araç Üretici Kuruluş (AÜK) ile Proje Yürütücüsü Kuruluş (PYK) seçme kriterlerine ilişkin görüş ve öneriler alındı.

Çalıştaydan elde edilen bilgiler ışığında çağrı dokümanına son şeklinin verilmesi ve seçme kriterlerinin netleştirilmesi çalışmaları 1007 Programı Kamu Araştırmaları Destek Grubu bünyesinde devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

01.02.2013 Destekler, Kamu, Ulusal Destek Programları, 1007