En Genç Bilim İnsanlarımız İlk Olimpiyat Başarılarını Elde Etti

-A +A

Dünya çapında ortaokul düzeyinde yaklaşık olarak 72 ülkenin katılımıyla Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında düzenlenen ve en prestijli yarışma olan “Uluslararası Genç Bilim Olimpiyatı”na Ülkemiz ilk kez bu yıl katıldı.

3-11 Aralık 2019 tarihlerinde Katar’da düzenlenen ve altı öğrencimizin Ülkemizi temsil ettiği olimpiyatta tüm öğrencilerimiz Bronz Madalya kazandı.

Bilim insanı yetiştirmede erken yaşlarda gençleri motive eden, bilim dallarında yarışma ruhuyla gençliği araştırmaya, öğrenmeye ve derinlemesine bilgi sahibi olmaya sevk eden bilim olimpiyatlarında Ülkemiz bir kez daha uluslararası arenada TÜBİTAK tarafından temsil edildi.

Ülkemizi temsil eden ekipte Bilge Ceyda Uzun, Arda Ege Erdoğan, Mehmet Can Baştemir, Barbaros Bolat, Anıl Deniz Yılmaz ve Burak Furkan Martin yer aldı. Uluslararası Genç Bilim Olimpiyatı’nda Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında gösterdikleri başarı ile Ülkemizi temsil etmeye hak kazanan öğrencilerimizin başarısı hepimizi gururlandırdı.

Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.
 

11.12.2019