Manisa’da Bilim ve Toplum Programları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

-A +A

TÜBİTAK BTDB Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğünün yürüttüğü destek ve yarışmalar ve BİDEB’in yürüttüğü burs, destek ve yarışmalar ile ilgili Bilim ve Toplum Programları Müdürü Müjdat Engin tarafından 26 Kasım 2019 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Rektör Prof. Dr. Ahmet ATAÇ, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç yaptığı kısa açılış konuşmasında “Akademisyen olsanız kendiniz ve kurumunuz için proje verme, özel sektörde çalışmanız durumunda patronunuz ve şirketiniz için proje yapmaya ihtiyacınız var. Kendi işinizin patronu olduğunuz zaman ise çalışanlarınızdan projeler beklemek ve onlara bu konuda yol göstermek noktasında bir bilgi birikimine ihtiyacınız var. Bu doğrultuda devletimiz bizlere destek vermek istiyor ve bu desteğe ulaşmanın yolunu ilgililere öğretin diyerek yaygınlaştırma çalışmalarında bulunuyor. Bizler de bekliyoruz ki hayalleriniz olsun ve hayallerinizi gerçekleştirmek için projeler yazabilecek kabiliyetiniz olsun” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Müjdat Engin ise konuşmasında, “TÜBİTAK’ın kurulduğu 1963 yılından bu yana ülkemizin güçlü yarınları için gece gündüz çalıştığını, devletimizin imkânlarını seferber ederek özellikle insan kaynağına yatırım yapan bir kurum olduğunu” belirtti. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında nitelikli insan kaynağının önemine değinen Engin, son yıllarda TÜBİTAK desteklerinin önemli ölçüde arttığını ifade etti. TÜBİTAK tarafından desteklenen 4004, 4005, 4006, 4007 kodlu projeler ve lisans – lisansüstü öğrencilere yönelik burs programları hakkında detaylı bilgiler veren Engin, öğretim elemanlarından ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

02.12.2019 Destekler, Bilim ve Toplum, Ulusal Destek Programları