OECD Yenilik Stratejisi Yuvarlak Masa Toplantısı

-A +A

İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Yenilik Stratejisi Yuvarlak Masa Toplantısı, OECD Yenilik Stratejisi Raporu’nun tanıtılması, Türkiye’nin Ulusal Yenilik Stratejisi hakkında bilgilendirme yapılması ve geribildirimler alınması amacıyla, OECD yetkililerinin de katılımıyla, TÜBİTAK’ın koordinasyonunda 4 Haziran 2010 Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirildi.

OECD Bilim, Teknoloji ve Endüstri Direktörlüğü’nden Bilim ve Teknoloji Politikaları Komitesi (CSTP) Başkanı Sn. Dr. Dirk PILAT ve Ülke İncelemeleri Birimi (CRU) Başkanı Sn. Jean GUINET’in katıldıkları toplantıda, OECD Yenilik Stratejisi’nin temel politika prensipleri hakkında görüşüldü. TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Nüket YETİŞ, Türkiye’nin Ulusal İnovasyon Sistemi’ndeki son gelişmelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

OECD Yenilik Stratejisi Raporu’nun yayınlanmasından sonra ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilen OECD Yenilik Stratejisi Yuvarlak Masa Toplantısına üniversite, kamu ve özel sektörden yöneticiler katıldı.

OECD, üye ülkelerine rehberlik etmek üzere OECD Yenilik Stratejisi çalışmalarını sürdürmektedir. Uzun bir çalışma sürecinin eseri olan OECD Yenilik Stratejisi Raporu, politika yapıcılara yenilik odaklı büyümeyi ivmelendirecek yapısal reformlar için öncelikli olarak ele alınması gereken temel konulara dair kapsamlı ve temel bir politika rehberi sağlama iddiasına sahiptir.

FOTOĞRAFLAR

 

 

24.12.2012 Kurumsal, Politikalar, Arşiv