Olimpiyat Çalışmalarının Faydasını Her Zaman Gördüm

-A +A

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi İlkay Şamil BEYDİLLİ 2008 Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı Bronz Madalya sahibi.

2005 yılında ortaokul 8. sınıfta iken TÜBİTAK BİDEB'in düzenlediği Bilim Olimpiyatları'nın 2. aşama ödül törenini izlerken oldukça heyecanlanmıştım. Bu nedenle lise eğitimim süresince olimpiyat yarışmalarına katılmayı hayal ettim. Sonraki yıl ise lise eğitimime başladığım Özel Samanyolu Fen Lisesi'nin  biyoloji olimpiyat takımı seçme sınavlarına girdim ve okulun biyoloji takımına seçildim. 2006 yılında TÜBİTAK-BİDEB'in birinci aşama sınavlarına katıldım ve sınav sonucunda TÜBİTAK-BİDEB'in yaz kampına davet ettiği öğrenciler arasında yer aldım. Daha sonraki süreçte 2. aşama sınavlarında gümüş ve bronz madalya kazandım. 2008 yılında ise ülkemizi Hindistan'da temsil edecek 4 kişilik uluslararası biyoloji takımına seçildim ve yarışmada bronz madalya kazandım. 4 yıllık yoğun bir çalışma sürecinin ardından genç yaşta ülkemizi uluslararası alanda temsil etme şerefine sahip oldum. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları’nda madalya kazanmam sebebiyle elde ettiğim üniversiteye sınavsız giriş hakkımı kullanarak 2009 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandım ve üniversite eğitimime başlamış oldum. Halen aynı üniversitenin 4. sınıfına devam etmekteyim.

Üniversite eğitimimden sonra “Tıbbi Onkoloji” alanında uzmanlık eğitimimi tamamlamak istiyorum. Geçmiş yıllarda yapmış olduğum olimpiyat çalışmalarının faydasını her zaman gördüm ve görmeye de devam ediyorum. Henüz lise yıllarımdayken katıldığım olimpiyat kamplarında öğretim üyelerinden dersler almak, başka okullardan öğrencilerle tanışmak, hem eğlenip hem öğrenmek benim için çok önemli kazanımlardı. Ayrıca olimpiyat eğitimleri süresince her zaman zeki ve çalışkan arkadaşlarım oldu.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığımız başarılar sırasında TÜBİTAK-BİDEB'in desteğini her zaman hissettik. Ayrıca olimpiyatlarda başarılı öğrenciler için TÜBİTAK'ın sağladığı imkânlar üniversite öğrenimi açısından da çok önemli. Olimpiyat çalışmaları disiplin isteyen bir süreç ancak sağladığı kazanımlar ömür boyu devam ediyor. Şu an lisede eğitimlerine devam eden bilimsel çalışmalara meraklı  gençlere TÜBİTAK-BİDEB’in düzenlediği Bilim Olimpiyatlarına katılmalarını tavsiye ederim, çünkü bu kişiler olimpiyat çalışmaları sayesinde hayata daha geniş bir perspektiften bakma olanağı bulacaklardır. Ayrıca öğrendikleri teorik bilgileri pratik uygulamalarla destekleyerek, akademik hayatlarının temelini atmış olacaklardır. Böylece uzaktan bakıldığında çok riskli  ve yıpratıcı görülen olimpiyat çalışmalarının aslında son derece eğlenceli olduğu da görülecektir. Şu an ki konumumuzu borçlu olduğumuz Bilim Olimpiyatlarının düzenlenmesinde emeği geçen TÜBİTAK-BİDEB yetkililerine ve bizleri yetiştiren birbirinden değerli hocalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

20.01.2014 Başarı Hikayeleri, Olimpiyat ve Yarışma Başarı Hikayeleri