Otomotiv Üst Düzey Önceliklendirme Grubu Toplantısı Yapıldı

-A +A

Otomotiv alanında TÜBİTAK bünyesinde güdümlü çağrıya çıkılacak alt teknoloji konularının belirlenmesine girdi sağlamak ve otomotiv araştırmalarındaki Ar-Ge yetkinliklerimizi belirlemek amacıyla “Otomotiv Üst Düzey Önceliklendirme Grubu” toplantısı 12 Nisan Perşembe günü TÜBİTAK Başkanlık Binasında gerçekleştirildi.

Otomotiv Üst Düzey Önceliklendirme Grubu, sektördeki şemsiye kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, sektöre yönelik somut çalışmaları olan akademisyenler ve otomotiv  ana araştırma alanları arasındaki denge gözetilerek belirlenen sanayi üst düzey yöneticilerinden oluşturuldu. Ayrıca, toplantıya ilgili Bakanlıklardan üst düzeyde katılım sağlandı.

Ülkemizin 2023 yılı ulusal hedeflerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi (UBTYS) 2011-2016 kapsamında otomotiv alanı “Ar-Ge ve yenilik kapasitemizin güçlü olduğu alanlar”dan biri olarak belirlenmişti.

UBTYS 2011-2016’nın odak noktasını konu bazlı güdümlü destek mekanizmaları ve destek programları oluşturuyor. Bu destek mekanizmalarına girdi oluşturmaya yönelik üçüncü üst düzey önceliklendirme toplantısı otomotiv alanında gerçekleştirildi.

Fotoğrafların büyük halini görmek için üzerlerine tıklayınız.

 

 

25.12.2012 Kurumsal, Politikalar, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi