Prof. Dr. Mandal, Endonezya Heyetini Ağırladı

-A +A

Prof. Dr. Hasan Mandal, Endonezya Teknoloji Değerlendirme ve Uygulama Ajansı (BPPT) Mühendislik ve Tasarım Teknolojisi Başkan Yardımcısı Wahyu Widodo Pandoe ve beraberindeki heyeti ağırladı. Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK’ın uzay çalışmaları, bilişim teknolojileri, savunma sanayii, meteoroloji, demiryolu sistemleri gibi 23 farklı araştırma enstitüsü ile tüm çalışmalar için araştırma, üretme ve fon sağlama misyonunu üstlendiğini belirtti. 

TÜBİTAK’ın dünyada eşi benzeri olmayan kurumlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Mandal, “Bizim deneyimlerimiz ortada. Sizin deneyimleriniz de var. Bu deneyimleri paylaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.  TÜBİTAK’ın teknolojinin her alanında etkin olarak yer aldığını vurgulayan Mandal, hem üretim yaptıklarını hem de farklı kurumlara, üniversitelerle işbirliği halinde olduklarını kaydetti.

Wahyu Widodo Pandoe de TÜBİTAK’ın kendileri için bir rol model olduğunu belirtti. Pandoe Yüksek Hızlı Tren ürettiklerini ve gelecek sene hazır olacağını ifade ederek, TÜBİTAK’tan da destek istediklerini kaydetti. Prof. Dr. Mandal da bu konuda TCDD ile birlikte deneyimlerini paylaşabileceklerini vurguladı.  En yakın zamanda iki taraf arasında hazırlanacak çerçeve ile bir anlaşma imzalanması üzerinde de fikir birliğine varıldı. 

Daha sonra heyete TÜBİTAK standını gezdiren Mandal, gezi sırasında heyetin özellikle dikkatini çeken Bor Mobil hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Mandal, Pandoe ile birlikte GEMX ışınlanma kabinine girdi.

Prof. Dr. Mandal, Wahyu Widodo Pandoe‘ye Türkiye’nin ilk seyir füzesi SOM’un maketini hediye etti. 

24.09.2021