Ramazan Bayramı Kutlaması

-A +A

Bayramlar, birlik ve beraberlik duygusunun yoğun olarak yaşandığı; sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve yardımlaşmanın pekiştiği özel günlerdir.

Birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının sadece bayramlara özgü olmadığını, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına karşı birlikte geliştirme, birlikte başarma odaklı olarak yürütülen aşı ve ilaç çalışmaları sırasında yaşayarak gördük.

COVID-19 pandemisinde, birlikte çalışma ve birlikte başarma yaklaşımıyla elde ettiğimiz deneyimleri ve yakaladığımız başarıları, diğer olası küresel risklerle mücadelede kullanmaya devam edeceğiz. Ülke ve insanlık olarak daha sağlıklı,  daha ferah, daha mutlu yarınları inşa edebilmek için bilim ve teknoloji temelli çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

Bilim insanlarımızın geliştirdiği aşı, ilaç ve tıbbi cihazlar sayesinde COVID-19 pandemisi karşısında dikkat çeken ve dünyaya örnek olan başarılara imza attık. Son iki yıldır pandeminin gölgesinde geçirmek zorunda kaldığımız bayramlardan sonra, bu yıl artık eski günlerdeki gibi sevdiklerimizle bir araya gelip, Ramazan Bayramımızı adına yakışır bir coşkuyla kutlayabileceğiz.

Ülkemiz ve insanlık olarak daha sağlıklı, daha ferah, daha mutlu yarınları inşa edebilme çabalarımızın sonuçsuz kalmayacağına inanıyorum.

Bu duygularla Ramazan Bayramımızı tebrik ediyor; Bayramın hepimiz için sağlığa, sevgiye, barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.

Prof. Dr. Hasan MANDAL
TÜBİTAK Başkanı

01.05.2022