Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında Öğrencilerimizin Başarısı

-A +A

Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması (International Science and Engineering Fair), Society for Science & the Public adlı dernek tarafından ve birçok başka kurumsal, akademik sponsorlar ile birlikte, ABD’nin çeşitli şehirlerinde lise seviyesinde düzenlenen dünyanın en büyük bilim yarışması olma özelliğini taşıyan ve her yıl 80’den fazla ülkeden, 1.100’ün üzerinde projeyle yaklaşık 1.800’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bir yarışmadır.

Söz konusu yarışma bu yıl COVID-19 salgını sebebiyle sanal ortamda düzenlendi ve video konferans yöntemiyle yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda çeşitli ulusal ve uluslararası kurum/kuruluşlar tarafından verilen özel ödüller ve Regeneron ISEF büyük ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yarışmaya katılan projeler, TÜBİTAK tarafından 52 yıldır düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön değerlendirme, bölge değerlendirmesi, final değerlendirmesi ve uluslararası proje yarışmalarına katılacakların belirlenmesi olmak üzere 4 aşamadan geçmektedir.

Bu yıl Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına katılmak üzere ülkemizi temsilen seçilen 14 projenin sahibi 19 öğrenci arasından 6 projenin sahibi 7 öğrencimiz özel ödül, 7 projenin sahibi 9 öğrencimiz ise Regeneron ISEF büyük ödülü kazanmıştır. Büyük ödül kazanan öğrencilerimizden 3 projenin sahibi 3 öğrencimiz aynı zamanda özel ödül de kazanmıştır. Öğrencilerimiz ve aldıkları ödüller aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Yarışmaya katılan 14 projeden 10 proje ile 13 ödül kazanan öğrencilerimizin başarısı bizleri gururlandırmıştır. Öğrencilerimizi her zaman bütün imkânlarımızla destekleyeceğimizi ifade ediyor ve öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışmaya ülkemizi temsilen katılan ancak ödül alamayan öğrencilerimizi de bu sürecin kazananları olarak görüyor, çok önemli kazanımlar elde ettiklerini biliyor ve bilim yolunda kendilerine başarılar diliyoruz.

ISEF

22.05.2021