Samsun Bilim Merkezi İçin Protokol İmzalandı

+
-
0
27 Haz 2014
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/samsun-bilim-merkezi-ana.jpg
TÜBİTAK desteğiyle Samsun’a bilim merkezi açılmasını öngören protokol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında imzalandı.

TÜBİTAK desteğiyle Samsun’a bilim merkezi açılmasını öngören protokol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında imzalandı.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) kararı doğrultusunda TÜBİTAK tarafından büyükşehirlerden başlanarak 81 ile dünya standartlarında bilim merkezleri açılacak. Bu kapsamda TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi Konya’da hizmete girdi. Kocaeli Bilim Merkezi de açılış için gün sayıyor. Ankara, Kayseri, Sakarya ve Eskişehir’de de çalışmalar devam ediyor. Bilim merkezi açılacak büyükşehirler arasına son olarak Samsun da katıldı. TÜBİTAK desteğiyle Samsun’a modern ve tam donanımlı bir bilim merkezi açılacak.

TÜBİTAK’ın “Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı” kapsamında yapılacak olan Samsun Bilim Merkezi için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında ön protokol imzalandı. TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilen imza törenine Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, Bilim ve Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ ile Bilim ve Toplum Programları Müdürü Osman Topaç katıldı.

Samsun Bilim Merkezi’ne 19 milyon TL destek vereceklerini söyleyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak, açılacak olan bilim merkezinin Samsun için önemli olacağını söyledi. Altunbaşak, projenin her yaştan, farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturup, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getireceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise hayata geçirecekleri proje ile bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Çocukların ve gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Yılmaz, “Bilimi seven bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Çocukların kötü çevre ve alışkanlıklara bulaşmamaları için ilgilerini bilim ve teknolojiye çekeceğiz. Bu bağlamda projeye büyük önem veriyoruz. Bu proje ile onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile toplum yaşamında daha başarılı ve bilgili bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak istiyoruz” diye konuştu.