TAGEM Araştırmacılarına Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi

-A +A

Araştırmacıların TÜBİTAK projelerinde daha fazla yer alması ve proje niteliklerinin artırılması amacıyla TAGEM çalışanlarına yönelik ‘Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi’ verildi.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), 8 farklı nitelikteki destek programı ve 10 farklı Araştırma Destek Grubu ile üniversite, özel sektör ve kamuda çalışan araştırmacıların projelerine araştırma destekleri veriyor.

Ülkemizde genişleyen bilimsel ve teknolojik altyapı imkânları ile sayısı hızla artan bilim insanı potansiyelinin ARDEB projeleri kapsamında etkin olarak yer alması ve proje niteliklerinin artırılması amacıyla eğitim programları başlatıldı. İlk olarak TÜBİTAK Başkanlık binasında farklı üniversite ve kurumdan gelen 123 araştırmacıya verilen “Proje Hazırlama Eğitimi” bu kez Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çalışanları için Antalya’da gerçekleştirildi.

Araştırma enstitülerinde görev yapan yaklaşık 200 personelin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim kapsamında TÜBİTAK Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destek Programlarının tanıtımı, projelerin bilimsel değerlendirmeye alınmadan iade edilme sebepleri ve proje önerisi hazırlamanın bütün aşamaları hakkında, konusunda uzman akademisyenler tarafından, bilgiler verildi.

Düzenlenen bu eğitimlerle ARDEB Araştırma Destek Grupları bünyesinde devam eden eğitimlere katılacak kişilerin çeşitli destek programlarına yönlendirilmesi ve başvuru sırasında karşılaşabilecekleri sorunların önlenmesi hedefleniyor.

20.03.2014