TÜBİTAK Başkanı Kız Öğrencilerle Özel Etkinlikte Buluştu

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü kapsamında, kız öğrencilerle bir araya gelerek onların merak ettikleri konularda bilgi paylaşımında bulundu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Antalya'da düzenlenen özel etkinlikte, geleceğin bilim kadınlarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Mandal, kız öğrencilere bilimdeki kariyer olanakları, bilim dünyasındaki deneyimleri ve gelecekteki projeler hakkında bilgi verdi, bir TÜBİTAK bursiyeri olarak kariyerinde nasıl ilerlediğini de anlattı.

Etkinlikte kız öğrenciler, TÜBİTAK'ın kadın araştırmacılarına ve kız öğrencilere yönelik sunduğu destekleri öğrenme fırsatı buldu. TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojiye olan katkılarına vurgu yapılırken, kadın araştırmacıların ve kız öğrencilerin bu alandaki başarılarına dikkat çekildi.

Prof. Dr. Hasan Mandal, etkinlikte kız öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı ve onlara TÜBİTAK yayınlarından “Yakın Uzay” kitabını hediye etti.

Bu özel gün vesilesiyle, TÜBİTAK olarak kız öğrencilere ve kadın araştırmacılara yönelik desteklerin sürekli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mandal, bilimin herkes için olduğunu belirtti.

TÜBİTAK'ın bu tür etkinliklerle genç nesilleri bilime teşvik etmeye ve kadın araştırmacıları cesaretlendirmeye devam edeceği ifade edildi. Prof. Dr. Mandal, kız öğrencilere gelecekteki başarılarında destek olmayı sürdüreceklerini ve bilimin ışığında daha aydınlık yarınlar inşa etmek adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

 

11.02.2024