TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal İlk Kez Düzenlenen Kış Bilim Festivali’ne Katıldı

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kış Bilim Festivaline katıldı. Mandal bilimsel gelişmeleri toplumla buluşturmanın yanı sıra bilimsel düşünce sistematiğinin erken yaş gruplarından başlayarak, topluma öğretilmesini de hedefleyen yeni bilim merkezi Bilim Erzurumu ziyaret etti. Ziyaret sırasında, gençlerle bilim ve teknoloji tabanlı kariyer planlamasına yönelik bir söyleşi gerçekleştiren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, gençlerin sorularını yanıtladı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Erzurumda çeşitli temaslarda bulundu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibini ziyaret eden Prof. Dr. Mandal, Atatürk Üniversitesinin yenilikçi Biyoçeşitlilik Müzesi’ni gezerek iklim değişikliği süreci ile birlikte önemi çok daha fazla artan farklı bitki ve hayvan çeşitliliği hakkında bilgi aldı. Başkan Mandal, Araştırma süreçlerini Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilişkilendirmiş olmaları heyecan verici ve diğer kurumlarımıza örnek olucu.” değerlendirmesinde bulundu.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen Science from Nature to your Table” başlıklı MSCA projesini Proje Koordinatörü Doç. Dr. Selda Örsten dinleyen TÜBİTAK Başkanı, Proje için Heyecan verici bir proje. Kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Erzurumda bilim dolu ziyaretler

Erzurum temasları kapsamında Deneyap Teknoloji Atölyelerini de ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Milli Teknoloji Hamlesinin önemli bir paydaşı olan teknolojinin genç yıldızları ile bir araya geldi. Mandal, Gençlerimizin uyguladığı teknolojileri yerinde görmekten, kendileriyle sohbet etmekten ve kariyer planlarını dinlemekten mutluluk duydum. Teknoloji yıldızlarımızı tebrik ediyorumdedi.

Kış Bilim Festivali kapsamında son olarak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile birlikte ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezini, ETÜ MucitPark'ı ve Fikir Atölyesini gezen TÜBİTAK Başkanı, yapılan projeleri inceledi ve gençlerle sohbet etti.

27.02.2022