TÜBİTAK "Bilim ve Teknik Dergisi" 50 yaşında

+
-
0
24 Eki 2016
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/50_btd-ana.jpg
"TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'ni, yeni Aziz Sancarlar yetiştirmek ve Türkiye'ye yeni Nobeller kazandırmak için büyük bir özen ve gayretle hazırlıyoruz."
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergi̇n, "Ekim sayısıyla birlikte 50. yayın yılına giren TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'ni, yeni Aziz Sancarlar yetiştirmek ve Türkiye'ye yeni Nobeller kazandırmak için büyük bir özen ve gayretle hazırlıyoruz."
Bilim ve Teknik Dergisi'nin 1967 yılından bu yana güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında hazırlandığını anlatan Ergin, yapıtın popüler bilim dergilerinin Türkiye'deki ilk örneği olduğuna dikkati çekti.
 
Ergin, ses getiren, hayal gücünü zorlayan, hayatı değiştiren, insanlığa hizmet eden buluşlara, bilimsel ve teknolojik gelişmelere tanıklık eden Bilim ve Teknik Dergisi'nin kapaklarında ve sayfalarında, bugüne kadar Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde olan çok sayıda önemli ve ilginç konunun yer aldığını söyledi.
 
"Ayda 40 bin dergi basılıyor"
 
Ergin, Bilim ve Teknik Dergisi'nin içerdiği konu çeşitliliğiyle, 14 yaş ve üzeri geniş bir okuyucu kitlesine hitap ettiğine işaret ederek, içerikte bulunan merak uyandıracak bilimsel konuları, herkesin anlayabileceği şekilde aktarmaya çalıştıklarını vurguladı.
Derginin anlaşılır, görselleştirilmiş, sürükleyici, özgün bilimsel içeriği ve binlerce öğrenciye ulaşılan bilim söyleşileriyle, gençlerin geleceğine yön vermeye devam ettiğini dile getiren Ergin, her ay yaklaşık 40 bin adet basıldığını da kaydetti.
 
Ergin, derginin abone sayısının bu ay itibarıyla 5 bini bulduğunu belirterek, gelecek yıllarda bu sayının katlanarak artmasını hedeflediklerinin altını çizdi. Okurlara derginin yanı sıra e-dergi ile de erişim sunduklarına değinen Ergin, "50. yılımıza girerken, Bilim ve Teknik Dergimiz için anlamı büyük olan ilk sayımızın tıpkıbasımını özel ek olarak veriyoruz. Yıl boyu okurlarımızı bekleyen diğer sürprizlerle ilgili gelişmeleri ve ipuçları, sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebilir. 'Bilim ve Teknik Dergisi ile büyüdüm', 'Bilim ve Teknik Dergisi, bilimi sevmemde ve kariyerimi seçmemde rol oynadı' diyecek daha nice yeni nesiller görmek dileğiyle, nice 50 yıllara..." ifadesini kullandı.