27 Nis 2015
TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi, 30 Nisan 2015 tarihinde, Çanakkale Gelibolu Şehitler Abidesi’nde “Çanakkale Zaferi 100. Yıl Anma Programı” gerçekleştiriyor.
TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi, 30 Nisan 2015 tarihinde, Çanakkale Gelibolu Şehitler Abidesi’nde “Çanakkale Zaferi 100. Yıl Anma Programı” gerçekleştiriyor. Yaklaşık bir yıldır test yayınında olan TÜBİTAK Bilim Genç’in resmi açılışı da Gelibolu’da yapılacak.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire başkanlığı bünyesindeki popüler bilim yayınlarından Bilim Genç dergisi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında ülkemizin çeşitli illerinden 500 başarılı lise öğrencisini misafir ediyor. Kazanılan zaferin bir kere daha hatırlanması ve tarih bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilecek programda, öğrenciler gün boyu rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret edecekler ve Kabatepe Simülasyon Merkezi’nde savaşın çeşitli evrelerini interaktif bir şekilde deneyimleme fırsatı bulacaklar. Öğrencilere çeşitli hediyelerin verileceği programın akşamki bölümünde ise, Gelibolu Şehitler Abidesi’nde kurulacak dev ekranlı sahnede, “O Gün” isimli deneysel tarih tarzındaki belgesel filminin gösterimi yapılacak. Cephede savaşan altı askerin mektuplarından yola çıkılarak hazırlanan belgeselde Serdar Kılıç, zor şartlarda hayatta kalma becerisini ve deneyimlerini kullanarak, Çanakkale Savaşı’nın farklı cephelerinde savaşan askerlerin psikolojik ve fiziki durumlarını, savaş sırasındaki koşulları hissetmeye ve hissettirmeye çalışarak anlatıyor. Program mehteran gösterimi ve Çanakkale Türküsü ile son bulacak.
TÜBİTAK Bilim Genç 30 Nisan’da Çanakkale Gelibolu’da Resmi Açılışını Yapıyor
2014 yılında 13-18 yaş aralığına yönelik olan test yayınına başlayan TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi, resmi açılışını Gelibolu’da yapacak. 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren http://bilimgenc.tubitak.gov.tr/ adresinden ücretsiz olarak yayınlanacak olan TÜBİTAK Bilim Genç’te, ilginç ve güncel konuların ele alındığı popüler bilim yazıları; bilim dünyasından son gelişmeler; merak edilen ilginç soruların cevapları yer alıyor.
TÜBİTAK Bilim Genç ile etkileşimli zekâ oyunları öğrenmeyi daha eğlenceli hale getiriyor; okurlar başarılı bilim insanlarıyla buluşuyor; TÜBİTAK Bilim Genç’in etkileşimli köşeleri sayesinde okurlar sadece okuyarak değil izleyerek ve uygulayarak da öğrenebiliyor; “Kendimiz Yapalım” ile “Tasarla ve Yap” köşeleriyle okurlar yaparak öğrenmenin keyfini çıkarabiliyor; okurlar fotoğraf, video ve projeleriyle bilimin renkli dünyasına adım atıyor; doğada yaşayan canlıların yaşam kültürünü araştıran Serdar Kılıç bu kültürü TÜBİTAK Bilim Genç’teki köşesinde okurlarıyla paylaşıyor.