TÜBİTAK Ev Sahipliğinde Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı (EGOI) Başlıyor

-A +A

44 ülkeden 160 kız öğrencinin yarışacağı Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı TÜBİTAK ev sahipliğinde 16-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek. İlki geçen yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen olimpiyatın ikincisi Türkiye’de fiziki olarak yapılacak.

17 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 17.00’de açılış töreni yapılacak. 22 Ekimde düzenlenecek Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı madalya töreninde ise öğrenciler ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden alacak.

Katılımcılar zorlu algoritmik problemleri iki yarışma günü boyunca çözmeye çalışacak. Ortaokul ya da lise öğrenimi gören en fazla 4 kız öğrenciden oluşan bir grupla olimpiyata 44 ülkeden yaklaşık 300 kişi katılıyor. Türkiye’yi olimpiyatta 8 kız öğrenciden oluşan milli takım temsil ediyor.

Katılımcılara ayrıca Türk kültürü de farklı organizasyonlarla tanıtılacak, turlar düzenlenecek.

“2023 yılında Balkan Matematik Olimpiyatına ev sahipliği yapacağız”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “TÜBİTAK olarak ülkemizin bilimsel faaliyetlerde etkin rol aldığı, kız öğrencilerin eğitimini ve kadın araştırmacıların kariyerlerini her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Bu kez uluslararası bir olimpiyata ev sahipliği yapabilecek bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olduğumuzun 44 ülkeden yaklaşık 300 katılımcıyla görülebileceği organizasyona ev sahipliği yaparak milli takımımızda yer alan 8 kız öğrencimizle ülkemizi temsil edeceğiz.” dedi

“Uluslararası bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında elde ettiğimiz başarılar ülkemizin artık bu tür prestijli organizasyonlarda sadece katılımcı değil organizatör olarak yer alması geleceğe olan umutlarımızı daha da arttırıyor.” vurgusu yapan Mandal, 2020 yılında Uluslararası Kimya Olimpiyatına ev sahipliği yapan ülkemiz bu yıl Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatına, 2023 yılında ise Balkan Matematik Olimpiyatına ev sahipliği yapacak.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl ilke kez İsviçre'nin ev sahipliğinde 14-19 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatına  43 ülkeden 157 öğrenci katılmış ve ülkemizi temsil eden kız öğrenciler 1 bronz madalya kazanmıştı.

Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı

Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı (The European Girls’ Olympiad in Informatics –EGOI) kız öğrencilerin bilgisayar dalına olan ilgilerini artırmak amacıyla 2021 yılından itibaren düzenlenen bir uluslararası olimpiyattır

YER:  Alva Donna World Palace – Kemer/ ANTALYA

16.10.2022