TÜBİTAK İle Çin Arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirlikleri Güçleniyor

-A +A

Ülkemiz ile Çin arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında, 15 Haziran 2019 tarihinde Çin Bilim ve Teknoloji Birliği (China Association for Science and Technology -CAST) Başkan Yardımcısı Prof. Xu Yanhao ve beraberindeki heyet TÜBİTAK Gebze Kampüsünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal ve Prof. Xu Yanhao bir görüşme gerçekleştirdiler. Görüşmede, her iki tarafın kurumları tanıtıcı sunumlarını takiben iki ülke arasında araştırmacı değişimi ve bilimin toplumda yaygınlaştırılmasına yönelik birçok işbirliği oluşturabileceği konusunda mutabık kalındı.

Bunu takiben,  17 Haziran 2019 tarihinde Jiangsu Bilim ve Teknoloji Birimi (Jiangsu Science and Technology Department-JSTD) Başkanı Dr. Wang Qin ve Jiangsu Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü ( Industrial Technology Research Institute- JITRI) Başkanı Prof. Qing Liu ile beraberindeki heyet TÜBİTAK’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, Dr. Wang Qin ve Prof. Qing Liu arasında geçen toplantıda ortak çalıştaylar ve sanayi işbirliklerine ek olarak daha birçok konuda işbirliği yapılabileceği hususunda görüşmeler gerçekleşti.

Bu sayede, 23-24 Mayıs 2019 tarihlerinde ülkemize gerçekleştirilen Çin Bilimler Akademisi (Chinese Academy of Sciences – CAS)’nin ziyaretinin ardından düzenlenen bu ziyaretler ile ülkemiz ve Çin arasındaki işbirliklerimiz stratejik odaklı olarak devam etmektedir. 
 

19.06.2019