TÜBİTAK UME EÜAŞ’a Kalibrasyon Laboratuvarları Kuracak

-A +A

TÜBİTAK UME ve EÜAŞ arasında kalibrasyon laboratuvarı kurulması konusunda sözleşme imzalandı.

TÜBİTAK UME ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) arasında kalibrasyon laboratuvarları kurulmasına yönelik sözleşme 18 Mart 2020 tarihinde imzalandı.

TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal ile EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz’ün imza attığı sözleşme törenine EÜAŞ Bakım Yönetim Daire Başkanı Serkan Özek, TÜBİTAK UME Enstitü Müdürü Dr. Mustafa Çetintaş ve her iki kurumun uzmanları katıldı.

19 Mart 2020 itibariyle başlayan ve 18 ay sürecek olan proje, EÜAŞ bünyesinde Elektrik, Sıcaklık, Basınç, Zaman-Frekans, Akışkanlar ve Akustik alanlarında kalibrasyon laboratuvarları kurulmasını, gerekli uygulamalı eğitimlerin verilmesini ve kalite yönetim sistemi altyapısının oluşturularak akreditasyon başvurusu için hazır hale getirilmesini kapsıyor.

Projenin tamamlanmasıyla EÜAŞ kendi bünyesindeki santrallerde ölçüm, takip amaçlı kullanılan ve santral için enerji verimliliğinde büyük öneme sahip, hassas ölçümler yapan cihazların, sensörlerin, gösterge ekipmanlarının kalibrasyonunu, ölçüm doğruluğu ve kontrollerini kendi imkanlarıyla yapabilir duruma gelecek.

01.04.2020