TÜBİTAK UZAY, CMMI Seviye 3 Belgesi Aldı

+
-
0
28 Oca 2014
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/20140204uzay2.jpg
TÜBİTAK UZAY, Görüntü İşleme ve Haberleşme Sistemleri projeleri kapsamında CMMI (Capability Maturity Model Integration) Seviye 3 Belgesi aldı.

TÜBİTAK UZAY, Görüntü İşleme ve Haberleşme Sistemleri projeleri kapsamında CMMI (Capability Maturity Model Integration) Seviye 3 Belgesi aldı.

TÜBİTAK UZAY Görüntü İşleme ve Haberleşme Sistemleri Projeleri’nde CMMI denetimleri başarıyla tamamlandı. Başdenetçi Channaveer Patil tarafından yürütülen denetimde enstitü, Olgunluk Seviye 3 Belgesi aldı.

TÜBİTAK UZAY, ürettiği ürün ve hizmetlerin kalitesini ve kurumsal yeteneklerini arttırmak amacıyla yürüttüğü CMMI Seviye 3 olgunluk düzeyi sertifikasyon çalışmalarında, 6 ay içerisinde 17 Süreç Alanı’nı (3 adet Süreç Yönetim Süreci, 4 adet Proje Yönetim Süreci, 6 adet Mühendislik Süreci ve 4 adet Destek Süreci) kapsayan kalite sistemini gözden geçirdi ve gerekli güncellemeleri sağlayarak denetime hazır hale getirdi. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen denetim sürecinin sonunda TÜBİTAK UZAY kalitesi bir kez daha tescillendi.

ABD Hükümeti ve Carnegie Mellon Üniversitesi çalışmaları ile ortaya konan CMMI sertifikasyonu başta ABD ve NATO ülkeleri olmak üzere, uluslararası askeri projelere teklif verebilmek imkanı da sağlıyor.

İlklerin Enstitüsü: TÜBİTAK UZAY

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bugüne kadar birçok ilke imza atan projelerle gündeme gelerek, Türkiye’nin gururu oldu.

• Türkiye’de tasarlanıp üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT, 2011’de uzaya fırlatıldı.

• Mermi çekirdek ve kovanlarında balistik iz analizi yapan ilk yerli sistem BALİSTİKA, 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullanımına sunuldu.

• BALİSTİKA sisteminin ilk ihracatı 2012 yılında Suudi Arabistan’a gerçekleştirildi.

• Yerli yapım ilk yüksek çözünürlüklü keşif ve gözetleme uydusu GÖKTÜRK-2, 2012 yılında uzaya fırlatıldı.