TÜBİTAK "Uzay Kalifiye Malzeme Teknolojileri Sempozyumu"na Katıldı

+
-
0
21 Ara 2015
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/uzayana.jpg
Sempozyum, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı ve TÜBİTAK MAM koordinasyonunda yapıldı.

Uzay Kalifiye Malzeme Teknolojileri Sempozyumu, yurt içinde tamamlanmış ve yürütülmekte olan projelerin tanıtımını yapmak, Türkiye’nin uydu alt sistem ve malzeme teknolojileri alanında geldiği mevcut durumu ortaya koymak ve bu kapsamda kısa ve uzun vadeli hedefleri belirlemek için 14-15 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesinde düzenlendi.

Bu sayede yurt içinde mükerrer çalışma ve yatırım yapılmasının önüne geçilerek mevcut kaynakların doğru alanlara yönlendirmek, yurt içi uzay kalifiye malzeme teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı ihtiyaçların belirlemek, ilgili kamu kurum/kuruluşları ve sanayi arasında bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamak ve yurt içi teknolojik hazırlık düzeyini yükseltmek, Ar-Ge projeleri ve alt yapı kurulumu kapsamında yapılan devlet teşvikleri ve bu kapsamdaki mevcut planlamaları paylaşılması amaçlandı.

Sempozyum, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı ve TÜBİTAK MAM koordinasyonunda yapıldı.

Sempozyumda, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi uzmanlarından Okan Saldoğan “Ab Çerçeve Programları Destekleri”, TÜBİTAK Uzay Optik Sistemler Grubundan Uzman Araştırmacı Mustafa Ekinci “ Yüksek Çözünürlüklü Kameralar ve Kompozit Malzeme Uygulamaları” ve “Optik Sistemler Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı”, TÜBİTAK Uzay Aerodinamik Ve Isıl Tasarım Grubundan Başuzman Araştırmacı Altuğ Okan “Isıl Kontrol Sistemi Malzemeleri”, TÜBİTAK Uzay Üretim, Montaj, Entegrasyon Ve Test Grubundan Uzman Araştırmacı Mustafa Türkmenoğlu “TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Test Altyapısı”, TÜBİTAK Uzay Yapısal Ve Mekanik Tasarım Grubundan Muzaffer Çetin “Uydu İtki Sistemi Yakıt Tankı Tasarımı”, TÜBİTAK Uzay Platform Güç Sistemleri Grubundan Başuzman Araştırmacı Barış Çolak “Tepki Tekeri” başlıklı sunumları yaptılar. Ayrıca TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz de “Parçacık Radyasyonu Testleri Oluşturma Laboratuvarı” başlıklı bir sunum yaptı.

Sempozyuma TÜBİTAK UZAY etkin bir şekilde katılarak, sempozyumun birinci gününde açmış olduğu stantta yeteneklerini sergiledi. TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu ve Sempozyum sırasında konuşmacı olan TÜBİTAK UZAY araştırmacıları diğer ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile karşılıklı görüşme imkânı da buldular.