TÜBİTAK’ın 50 Yıllık Öyküsü

-A +A

1963 yılında kurulan ve Türkiye’nin bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki çalışmalarına yön veren TÜBİTAK, 50 yıl boyunca birçok ilke ve önemli başarılara imza attı.

24 Temmuz 1963 tarihinde genç bilim insanlarını destekleme amacıyla dönemin önde gelen bilim insanları Prof. Dr. Bahattin Baysal, Prof. Dr. Erdal İnönü, Prof. Dr. Cengiz Uluçay ve Sami Küçük tarafından kurulan TÜBİTAK, yarım asrı geride bıraktı. Dergi ve kitapları ile bilim meraklılarına yeni kapılar açan TÜBİTAK, bilim insanlarına, özel sektöre ve araştırmacılara Ar-Ge ve yenilik alanında önemli destekler sunarken, Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na hazırlanan ve kazandıkları madalyalarla ülkemize gurur yaşatan öğrencileri destekliyor.

Bilimsel araştırmaların merkezi haline gelen Marmara Araştırma Merkezi (MAM) gibi önemli merkez ve enstitüleri faaliyete geçirerek, bilim ve teknolojide rehber ve öncü bir kurum haline geldi.

Uzaya uydular fırlatan, araştırma gemisini denize indiren, savunma sanayiinde dünyada sayılı ülkelerin sahip olduğu teknolojileri TSK’nın hizmetine sunan, hayatın her alanında ihtiyaç duyulan kritik projeleri hayata geçiren TÜBİTAK, sahip olduğu birikim ve tecrübe ile ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.

 

İnfografın büyük halini görmek için görselin üzerine tıklayınız.

29.08.2013