TÜBİTAK’ın Yeni Yönetim Kurulu İlk Toplantısını Bakan Varank Başkanlığında Yaptı

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu, 21 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan resmi gazete ile yapılan atamalardan sonra ilk kez toplandı. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başkanlık etti. Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜBİTAK Kurum Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yönetim Kurulu Üyeleri Lütfü Haluk Bayraktar, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk, Mehmet İhsan Taşer hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni döneme ilişkin beklentilerini paylaştı.

“Cumhurbaşkanımız TÜBİTAK’ın çalışmalarına büyük önem veriyor”

“Türkiyenin özellikle önümüzdeki dönemdeki ihtiyaçları da göz önünde bulundurulduğunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurumumuzun son dönemde yaptıklarına büyük değer veriyor” diyen Varank, “Bu değer hem bize gerekli destekleri vermemiz hususunda hem de genel olarak neler yapabiliriz noktasında ön açıcı oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Geleceğin artık teknoloji ve inovasyonla şekillendiğinin altını çizen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Türkiye’de bu işe öncülük edecek yapı burası. Bugün Türkiyenin neresine giderseniz gidin TÜBİTAKa temas etmiş bir şirket, TÜBİTAKa temas etmiş bir bilim insanı, akademisyen bulabiliyorsunuz.” diye konuştu.

“Enstitülerimizi yeni dönemde çok daha verimli kullanarak daha fazla katma değer üreteceğiz”

TÜBİTAK bünyesindeki enstitülerde bir dönüşüm hareketi başlatmayı hedeflediklerini belirten Bakan Varank, “TÜBİTAK olarak bütün tasarımlarımızı, bütün politikalarımızı artık daha fazla çığır açıcı işlere yöneltmemiz ve enstitülerimizi de buna göre dönüştürmemiz gerekiyor. Evet biz destek veren bir kurumuz ve aynı zamanda bizzat enstitülerimizle bir çok işe imza atan bir kurum hüviyetindeyiz.“ dedi.

“Yönetim Kurulumuz TÜBİTAK’a çok önemli katkılar sağlayacak”

Yeni Yönetim Kurulunun her üyesinin kendi alanlarındaki uzmanlıklarına dikkat çeken Bakan Varank, “Biz Yönetim Kurullarımızı pozisyon doldurma yeri olarak görmüyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın burada bize katkı sağlayacağı işler var. Temsil ettikleri yapıların bu kuruma sağlayacağı katkılar var. Sizler kurumu yönlendiren birer Yönetim Kurulu Üyesi olarak inşallah önümüzdeki dönemde bize daha fazla katkı sağlarsınız diye düşünüyorum. Tekrar tüm Yönetim Kuruluna hayırlı uğurlu olsun diyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.  

TÜBİTAK Yönetim Kurulu; Prof. Dr. Hasan Mandal, Mehmet İhsan Taşer, Lütfü Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk’ten oluşuyor. TÜBİTAK Yönetim Kurulu düzenli olarak her ay toplanıyor.

10.03.2022