TÜBİTAK'ta 'Elektrikli Araçlar' Toplantısı Düzenlendi

-A +A

TÜBİTAK Uzay Enstitüsü’ndeki toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra otomotiv sektöründe elektrikli araçlar konusunda yetkinlik sahibi sanayi kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile bu alanda somut çalışmaları olan akademisyenler, sektördeki şemsiye kuruluşların ve STK’ların üst düzey yöneticileri katıldı.

“Elektrikli Araç Geliştirme Platformu” oluşturulması için ilk adımın atılması, henüz olgunlaşmamış elektrikli araçlar pazarında Türkiye’nin yer edinmesi için girişimde bulunulması ve rekabet avantajı elde edilmesi için sağlanması planlanan büyük ölçekli proje destekleri için geri bildirim alınmasının hedeflendiği toplantıda, ileriye dönük atılması gereken adımlar hakkında da katılımcıların fikirlerine başvuruldu.

12 Nisan 2012'de TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda sektördeki şemsiye kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sektöre yönelik somut çalışmaları olan akademisyenler ve otomotiv sanayi üst düzey yöneticilerinin katılımıyla otomotiv sektöründe öncelikli alt teknoloji konuları belirlenmişti. Toplantı sonucunda  “Elektrikli/hibrit Araç Teknolojileri” alt teknoloji konusu ilk sırada yer almıştı.

Bu çerçevede sanayi Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi amacıyla TÜBİTAK 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, akademik Ar-Ge çalışmaları için ise 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında çağrılar açılmıştı.

24.01.2013 Kurumsal, Politikalar, Ulusal BTY Stratejisi 2011-2016, Ulusal BTY Stratejisi 2011-2016