TÜBİTAK'tan Eğitime "Dijital" Destek

-A +A

TÜBİTAK, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik akademik e-Kitap ile videolardan oluşan e-Ders içerikleri hazırlatacak, dijital eğitim içeriği hazırlayacaklara 120 bin liraya kadar destek verilecek.

Akademik kaynak eksikliğinin giderilmesi, modern araçlarla zenginleştirilen ders materyallerinin tüm öğrencilerin erişimine sunulması ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla TÜBİTAK tarafından iki çağrı programı başlatıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Kitaplar Müdürlüğünün, "5000-Akademik e-Ders" ve "5000-Akademik e-Kitap" çağrıları ile e-Kitap ve e-Ders içerikleri desteklenecek. Proje başvuruları, en geç 31 Aralık'a kadar yapılabilecek.

Akademik e-Kitap Çağrısı Destek Kapsamı

Yükseköğretim kurumlarında okutulan ön lisans / lisans / lisansüstü dersleri destek kapsamındadır. Bu çağrıda İstatistiğe Giriş-1 ve İstatistiğe Giriş-2 dersleri destek kapsamında değildir.

  • Akademik e-Kitap Çağrı Metni için tıklayınız!
  • Akademik e-Kitap Çağrısı Başvuru Belgelerine ulaşmak için tıklayınız!

Akademik e-Ders Çağrısı Destek Kapsamı

Yükseköğretim kurumlarında okutulan ön lisans / lisans / lisansüstü dersleri destek kapsamındadır.

Bu çağrılara koşulları sağlayan kişi/kişiler başvuruda bulunabileceği gibi yüksek öğretim kurumları da kurumsal olarak başvuruda bulunabilir.

Dijital İçeriklere Ücretsiz Erişilebilecek

Çağrı programları ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik Türkçe kaynaklar artırılacak ve ders materyali havuzu oluşturulacak. Akademisyenlerin Türkçe eser yazmaları teşvik edilecek, zengin içeriğe sahip akademik kaynakların çeşit ve niteliği artırılacak. Program sonunda ortaya çıkacak ders materyalleri, çevrimiçi ve ücretsiz olarak tüm öğrencilerin erişimine açılacak. Hazırlanacak eserlerden öğretim elemanları da yararlanabilecek.

Dijital eğitim içeriklerinde derslerin anlatımına yardımcı olması amacıyla özgün çizim, animasyon, simülasyon, sunum, deney, fotoğraf, proje tabanlı öğrenim teknikleri, video ile etkileşimli uygulamalar kullanılacak.

Eserlere Telif Ücreti de Ödenecek

Çağrı kapsamında e-Kitap ve e-Ders hazırlamak amacıyla başvuru yapacak kişilerin, en az doktora derecesine sahip olmaları, dersin ilgili olduğu alanda lisans ya da lisansüstü düzeyde eğitim almış veya ders vermiş olmaları şartı aranacak. TÜBİTAK'ın projeye vereceği destek miktarı, çağrının içeriğine ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenecek. Akademik e-Kitap ve e-Ders çağrıları kapsamında telif bedeli hariç 120 bin liraya kadar destek sağlanacak. TÜBİTAK, hazırlanacak e-Kitaplar ve e-Ders sahipleri için toplam 50 bin liraya kadar da telif bedeli ödeyecek.

Program sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

12.11.2014 Destekler, Bilim ve Toplum, Ulusal Destek Programları