TÜBİTAK'tan Robot Bilim Şenliği Etkinliği

-A +A

TÜBİTAK'ın elektronik yayını Bilim Genç'in düzenlediği Robot Bilim Şenliği etkinliğinde dereceye girenlere ödülleri verildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) elektronik yayını Bilim Genç'in, gençleri robot teknolojileriyle tanıştırmak amacıyla düzenlediği Robot Bilim Şenliği etkinliğinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreni, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.  Ödül töreninde konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, etkinliğe katılan tüm eserlerin çok başarılı olduğunu belirterek, “Bu projede emeği geçen tüm okullarımıza, eğitmenlerimize,  gençlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kurumun desteği, bilim ve sanat merkezlerinin koordinatörlüğü ve okulların katılımıyla 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl yaklaşık 200 okul, 400 öğretmen ve 6 bin öğrenci katıldı.

Eğitimlerin sonunda öğrencilerin, öğretmenleriyle hazırladığı yaklaşık bin 200 robot bilim projesi arasından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yardımcı Robotlar dalında, İstanbul Hakkıdeğer Ortaokulu Akıllı Şehir Projesi,

Sağlık Robotları dalında, Niğde 19 Mayıs Ortaokulu Horlama Önleyici Titreşimli Yastık Projesi,

Güvenlik Robotları dalında, İzmir Güzelcan Kardeşler Ortaokulu Cankurtaran Madenci Robot Projesi,

Akıllı Robotlar dalında Ankara Şahin Ortaokulu Park Yeri Bulan Robot Projesi,

Eğitim ve Eğlence Robotları dalında ise Muş Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu O-Bot Kargo Projesi ile ödüle layık görüldü.

Batman Doğan Kavak Ortaokulu'ndan Rojin Akyıldız, Teşekkür Eden Çöp Kovası Robotu, Adana Ceyhan Haydar Aliyev Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ise takım olarak Robotik Kuş Besleme Sistemi ile özel ödül aldı.

17.06.2015