“Yeni Alper Gezeravcılar Sizlerin Arasından Çıkabilir”

-A +A

İlk astronutumuz Alper Gezeravcı’nın uzaya gidişini ABD’de Kennedy Uzay Merkezinden takip eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ABD’den döner dönmez ayağının tozuyla İstanbul’da Taksim meydanındaki Planetarium’u ziyaret etti.

Video izlemek ve bilim misyonuna ilişkin bilgi edinmek üzere oraya gelenlerle sohbet eden Mandal özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. Çadırda bulunanlara hitap eden Mandal, “Yeni Alper Gezeravcılar sizlerin arasından çıkabilir. Halkımızın özellikle gençlerimiz çocuklarımızın yoğun ilgisi bizi memnun ediyor. Hem heyecanlanıyoruz, hem de sorumluluğumuz artıyor. Siz yeter ki hevesli olun biz sizin her daim yanınızdayız. Uzayda varlığımızı,  Alper Gezeravcıların sayısını artıracağız” diye konuştu.

Fırlatma sırasındaki yaşananları ve Alper beyin uzayda yapacağı bilimsel deneyleri anlaten Mandal,  daha sonra ziyaretçilere, Bilim Çocuk ve Bilim ve Teknik dergileri ile t-shirt dağıtıp isteyenlerle fotoğraf çektirdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Ankara’ya gelir gelmez de Kızılay meydanında kurulan Planetarium’u ziyaret etti. Ziyaretçilerle bilirkte videoları izleyen Mandal, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Özellikle çocuklarla bire bir ilgilenen Mandal, Bilim Çocuk ve Bilim ve Teknik dergileri dağıttı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği planetariumlar 14 gün boyunca Alper Gezeravcı’nın ISS’deki görevi sona erene kadar açık kalacak.

 

23.01.2024