Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı!

-A +A

İlkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde ilk ders zili çaldı. Milyonlarca öğrenci okullarındaki törenlerin ardından derse başladı. TÜBİTAK olarak her zaman olduğu gibi bu ders yılı da öğrencilerimize ve öğretmenlerimize destek vermeyi sürdüreceğiz.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) ve Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO)  tarafından verilen burs ve desteklerle Türkiye’nin geleceğine katkı sağlıyor.

TÜBİTAK BİTO olarak; 20’den fazla bilim merkezi, 81 ilde kurduğumuz 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi, Bilim Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik Dergileri, Bilim Genç Web Portalı, Popüler bilim kitaplarımız,  Bilim fuarları başta olmak üzere desteklediğimiz bilim ve toplum projeleri, 81 ilimizde bilim insanlarımızı öğrencilerimizle buluşturacağımız bilim söyleşileri ve TEKNOFEST yarışmaları ile yıl boyu öğrenci ve öğretmenlerimizin yanındayız.

Bilim İnsanlarına ve Gençlere Yönelik Burs ve Destekler kapsamında TÜBİTAK-2202 Uluslararası Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK-2248 Mentorluk Desteği Programı, 2224-D Yurt Dışındaki Bilimsel Eğitim Etkinliklerine Katılımı Destekleme Programı ile öğrencilerimizi destekliyoruz.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları ile TEKNOFEST kapsamında düzenlediğimiz TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 2204 D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması ile de öğrencilerimizi geleceğin sorunlarına karşı hem hazırlıyor hem de onların rekabet duyguları ile kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.

Öğretmenlere TÜBİTAK desteği 

2247-C Stajyer Araştırmacı Programı kapsamında GENÇ STAR ile öğrencilerimizi desteklerken geleceği şekillendirecek, bilginin ve bilimin ışığı ile gençlerimize yol gösteren öğretmenlerimizi de unutmuyoruz. STAR ÖĞRETMEN ile de yarışmalarda derece alan öğrencileri eğiten öğretmenlerimize de destek veriyoruz.

Öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişimini desteklemek ve bilimsel araştırma süreçlerine dair bilgi, görgü ve deneyimini artırmak amacıyla bilimsel araştırma projelerinde bilimsel etik kurallarını gözeterek görev alması hedefleniyor. TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak öğretmenlere destek sağlanacak. Son 3 yıl içerisinde BİDEB 2204 Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Yarışmalarında final aşamasında birincilik, ikincilik veya üçüncülük ödülü sahibi öğrencilerin danışman öğretmeni ya da son 3 yıl içerisinde BİDEB 2202 Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında birinci aşamada başarılı olan öğrencilerin danışman öğretmeni olarak görev alanlar bu programdan yararlanabiliyor.

TÜBİTAK- Fen Lisesi üçüncü eğitim öğretim yılına başladı

İlk kez 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul eden TÜBİTAK Fen Lisesi, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü ile açıldı.

TÜBİTAK Fen Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları 44 farklı ilden 90 öğrencimiz ile tamamlandı. Okulumuz için tercihte bulunan 2147 öğrenci ve kıymetli velilerimize teşekkür ederiz.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da eğitim öğretim yılının ilk gününde hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerle bir araya geldi. Mandal, kendi kariyerinden de bahsederek TÜBİTAK bursiyerliğinden TÜBİTAK Başkanlığına kadar nasıl yükseldiğini anlattı.

“Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek; hem ülkemiz hem dünya için bugünün ve yarının sorunlarına çözümler üreten nesiller yetiştirmek için TÜBİTAK Fen Lisesi’ni kurduklarını anlatan Mandal, “Bilim ve teknolojinin, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz ve gençlerimiz tarafından tasarlanması, üretilmesi ve geliştirilmesi kurumumuzun ana hedefleri arasında yer alıyor. Aydınlık nesiller, güçlü Türkiye için; TÜBİTAK Fen Lisesi bilim ve teknoloji odaklı eğitimlerle geleceğin parlak nesillerini yetiştirmeye devam ediyor. TÜBİTAK Fen Lisemizin yeri benim için ayrı. Üçüncü ders yılına gireceğimiz TÜBİTAK Fen Lisesi kurum olarak bize ayrı bir değer katıyor. Cumhuriyetimizin 100., TÜBİTAK’ın 60. Yılını kutlarken Bilim ve teknolojinin amiral gemisi olarak pek çok kurumu girişimciyi destekliyoruz ama en kıymetlisi insana değmek, insan kaynağı yetiştirmek. Bu nedenle TÜBİTAK Fen Lisesi bizim göz bebeğimiz. TÜBİTAK’ı büyük bir aile olarak düşünüyoruz. Fen Lisemiz de bu ailenin en kıymetli parçası” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK’ın her zaman öğrencilerin ve öğretmenlerin yanında olmayı sürdüreceğini kaydeden Mandal, TÜBİTAK Programları, destekleri, bilim ve teknoloji temelli yarışmaları hakkında bilgi de paylaştı. 

TÜBİTAK Başkanı etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

14.09.2023