TÜBİTAK, Başarılı Projeleriyle IDEF 2013 Fuarı’na Katıldı

+
-
0
07 May 2013
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/idef2013.jpg
11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na (IDEF) katılan TÜBİTAK, savunma, bilişim ve uzay alanındaki başarılı projelerini sergiledi. Ayrıca ulusal ve uluslararası alanda önemli işbirliği anlaşmalarına da imza attı.

11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na (IDEF) katılan TÜBİTAK, savunma, bilişim ve uzay alanındaki başarılı projelerini sergiledi. Ayrıca ulusal ve uluslararası alanda önemli işbirliği anlaşmalarına da imza attı.

TÜBİTAK, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katıldı. 6 numaralı salondaki standı ile ziyaretçilerin ilgisini çeken TÜBİTAK, fuarda savunma, güvenlik ve uzay alanında Türkiye’nin milli gururu haline gelen başarılı projelerini sergiledi.

Standın SAGE’ye ayrılan bölümünde ilk milli seyir füzesi SOM, uçak bombalarını akıllı hale getiren Hassas Güdüm Kiti (HGK), Kanatlı Güdüm Kiti (KGT) ve Türkiye’nin ilk beton delici bombası NEB sergiye açıldı.

TÜBİTAK standında ayrıca Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ile Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nin (BİLGEM) başarılı projeleri sergilendi.

TÜBİTAK UZAY, Projelerini Uluslararası Müşterilerine Tanıttı

Türkiye’nin ilk milli gözlem uydusu RASAT’ı Ağustos 2011’de, ilk yüksek çözünürlüklü keşif ve gözetleme uydusu GÖKTÜRK-2’yi Aralık 2012’de uzaya gönderen TÜBİTAK UZAY, 2000’li yılların başından bu yana gerçekleştirdiği uydu ve uzay projelerinden elde ettiği uydu, alt sistem ve teknolojilerini IDEF 2013’te sergiledi.

Fuar süresince TÜBİTAK UZAY, yüksek çözünürlüklü keşif ve gözetleme uydusu GÖKTÜRK-2,milli gözlem uydusu RASAT, tüm Türkiye’yi kapsayan uydu görüntüsü veritabanı, milli uçuş bilgisayarı Bilge ve uçuş yazılımları, görüntü sıkıştırma sistemi Gezgin, elektrikli itki sistemi HALE, kızılötesi uydu kamerası KUZGUN, BALİSTİKA Balistik Görüntü Analizi ve Tanıma Sistemi ile çok sayıda uydu alt sistemini potansiyel uluslararası müşterilerine tanıttı.

TÜBİTAK Standı Büyük İlgi Gördü

Fuarda ziyaretçi akınına uğrayan TÜBİTAK standı büyük ilgi gördü. Üst düzey komutanlar, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişinin ziyaret ettiği TÜBİTAK standında sergilenen ürünler göz doldurdu. TÜBİTAK’ın tamamen yerli teknoloji kullanarak geliştirdiği projeler hakkında ziyaretçilere TÜBİTAK yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Genelkurmay Başkanı Özel, TÜBİTAK Standını Ziyaret Etti

11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TÜBİTAK’ın geliştirdiği projeler hakkında bilgi aldı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki IDEF 2013’ü ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Özel, ilk olarak milli tank Altay ve milli helikopter Atak'ı inceledi. Fuar alanındaki kurum ve firmaları gezen Özel, TÜBİTAK standını da ziyaret etti.

TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Murat Bakır tarafından karşılanan Özel, Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi (GİS) projesiyle yakından ilgilendi. GİS projesi hakkında TÜBİTAK BİLGEM BTE Müdür Yardımcısı Koray İnçki tarafından Orgeneral Özel’e bilgi verildi. GİS projesinin fuar alanındaki tüm platformların kalbi olan görev bilgisayarlarını çalıştıran işletim sistemi olduğu ve bu ürünün sürekli yurt dışından tedarik edildiği vurgulandı. Projenin sanayileşme aşamasında olduğu ve savunma sektörünün tüm platformlarında milli sistem geliştirme kabiliyeti kazanılacağına dikkat çekildi. Ardından TÜBİTAK UZAY Müdürü Tamer Beşer GÖKTÜRK-2 uydusu hakkında bilgi verdi.

TÜBİTAK SAGE Gelişim, Pazarlama ve Strateji Birim Yöneticisi Murat Yaşar Özen ise, SAGE'nin tasarladığı ve her biri Türkiye'nin ilklerinden olan SOM, NEB, HGK ve KGK mühimmatlarını tanıttı.

GİS başta olmak üzere TÜBİTAK’ın projelerini yakından takip ettiğini açıklayan Genelkurmay Başkanı Özel, başarılı çalışmaların devamını diledi.