Değerlendirme Yöntemi

-A +A

Değerlendirme aşağıda belirtilen esaslara göre yapılır.

Ön İnceleme

Ön inceleme aşamasında başvuru belgeleri kontrol edilmektedir. Başvuru süresi içinde yapılmayan, başvuru koşullarından herhangi birini sağlamayan, belgeleri eksik olan veya istenilen formatta olmayan, faks/elektronik posta veya posta ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerlendirme yalnızca sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle her bir koşula ilişkin belge, açık ve belirlenen içerikte olacak şekilde başvuru formları aracılığıyla sisteme yüklenmelidir. Başvuru sırasında kullanılan formların güncel olmasına dikkat edilmelidir. Yalnızca web sayfası linki içeren belgeler dikkate alınmaz.

Bursiyer Adaylarının Tespiti

Koşullardan herhangi birini sağlamadıkları, eksik belge yükledikleri veya gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenlerin başvuruları iade edilir.

Başvuru koşullarını sağladıkları ve başvuru belgelerini eksiksiz sundukları tespit edilen başvurular GYK tarafından görüşülerek Başkanlığa sunulur. Desteklenecek başvurular ve destek miktarları Başkanlık onayı ile kesinleşir.